Rudi Budts creëert Stabroeks koekje 2013

koekjes
In het kader van de open-deur-dagen bij Standaard Boekhandel in Stabroek werd een wedstrijd “Stabroeks koekje 2013” georganiseerd. Rudi Budts, Jessy Nahooy, Ruth Vanhaerenborgh en Marthe Wijnants leverden een sterke creatie in.
“De uitdaging bestond erin om een lekker koekje te ontwerpen, dat mooi presenteert en een stevig stuk Stabroeks in zich draagt”, vertelt organisator Wim Coel.
De jury, die de inzendingen moest beoordelen, bestond uit burgemeester Rik Frans, Wim Coel en Margot Geussens. “Het was moeilijk om een winnaar aan te duiden”, stelt burgemeester Rik Frans, “omdat het niveau werkelijk zeer hoog lag”.
Marthe Wijnants bakte een “Stabroeks broekje”. Het verwijst naar het oud, moerassig broek in Stabroek. Ze gebruikte er Ceres boter voor. Ceres was destijds een melkerij aan Laageind. Uit haar kindertijd herinnert Marthe zich dat bijna iedereen een notelaar had staan. Daarom verwerkte ze ook nootjes in haar baksel.
Ruth Vanhaerenborgh woonde een tijdje in de buurt van mouterij Dingemans. Ze besloot daarom een bierkoekje te ontwikkelen dat de geur van mout verspreidt.
Jessy Nahooy bakte een ganzenkoekje, met de sterren uit de Stabroekse vlag, de kleuren van de Stabroekse ganzenrijders, en als keurmerk op de rug het jaartal van de stichting van Stabroek. Zij wist de prijs voor de sterkste Stabroekse verankering in de wacht te slepen.
Rudi Budts inspireerde zich op het Stabroeks Fort. Een luchtafdruk daarvan stond model voor de vormgeving van zijn koekje. Een combinatie van banaan en caramel zorgde voor een unieke smaakbeleving. De jury bekroonde zijn koekje tot “het Stabroeks koekje 2013”. Rudi heeft geen grootse commerciële ambities met zijn koekje. Toch wordt de komende dagen uitgezocht hoe het koekje beschikbaar kan worden gesteld voor de Stabroekenaars.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *