Marten Melsen en de Groote Oorlog in Poldermuseum

De vier kleinzonen van kunstschilder Marten Melsen: Marten, Leo, Louis en Jan bij de voorstelling van het nieuwe boek in het Poldermuseum


De Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder in het Poldermuseum pakt dit jaar weer uit met een thematentoonstelling. Dit keer in samenwerking met de Stichting Marten Melsen VZW. Het thema van deze 19de tentoonstelling heet “Marten Melsen en de Groote Oorlog” met als ondertitel “Kunst in de Antwerpse Polder tijdens de harde oorlogsjaren 1914-‘18”.
Deze tentoonstelling in het Poldermuseum toont hoe de kunstenaar tijdens die harde oorlogsjaren heeft kunnen overleven, waarin hij nieuwe inspiratie heeft gevonden en welke kunstwerken hij maakte in een tijd dat schildersmateriaal moeilijk verkrijgbaar was en reizen praktisch onmogelijk werd. De tentoonstelling toont ook unieke documenten, brieven en foto’s uit het persoonlijk archief van de kunstenaar dat voor de eerste maal aan het publiek getoond.
Zaterdag 19 mei vond de officiële opening plaats waarop tal van sprekers waren uitgenodigd. Wim Goossens, voorzitter Poldermuseum Lillo vzw, Jan Melsen, voorzitter Stichting Marten Melsen vzw, Paul Verbraeken, kunsthistoricus en Rudi Sempels districtsschepen voor cultuur, wezen op het belang van de tentoonstelling en dankte het Poldermuseum voor het bewaren van het Polders erfgoed. Tijdens de tentoonstelling werd het nieuwe boek “Kunst tijdens de oorlogsjaren” Marten Melsen en de Groote Oorlog voorgesteld.
De tentoonstelling werd samengesteld door Jan Melsen, kleinzoon, en voorzitter van de Stichting Marten Melsen VZW, die diens artistieke nalatenschap conserveert en diens oeuvre-catalogus voorbereid.
Op zondag 3 juni is er een Folkloredag in het museum en is de tentoonstelling open voor het grote publiek.
 
Een uitgebreid verslag van de opening van de tentoonstelling Marten Melsen en de Groote Oorlog, vind je in ons magazine van 1 juni as.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *