Kom op Erfgoeddag ‘Thuis’ in wijkcentrum Mariaburg

Walter Laurikx (links) en Ludo Van Bouwel leggen de laatste hand aan de tentoonstelling ‘Thuis’

Sint-Mariaburg – Erfgoeddag is het jaarlijkse toonmoment van de cultureel-erfgoedsector. Met meer dan 600 zijn ze op de eerste zondag na de paasvakantie, dit jaar op zondag 21 april. In Ekeren-Brasschaat neemt de wijkwerking Mariaburg het voortouw.

Erfgoed koos dit jaar voor het thema ‘Thuis’. Maar wat is dat precies een thuis? Een dak boven het hoofd of gaat het over meer. Was een thuis vroeger iets anders dan nu? In het Wijkcentrum Mariaburg aan het Van de Weyngaertplein 38 staan op 21 april alle deuren van 10 tot 18 uur open voor al wie een kijkje wil komen nemen in het vernieuwde Heemkundig Documentatiecentrum. “Heel de dag zijn onze medewerkers beschikbaar om uitleg te geven over de permanente tentoonstelling. Heel wat foto’s, voorwerpen, schilderijen, boeken en vlaggen roepen herinneren op aan de wijk waar velen zich echt thuis voelen”, weet coördinator Walter Laurikx.

Om 10.30 uur en om 14.30 uur wordt een geleide powerpointpresentatie gebracht met als titel ‘Kom thuis in het ontstaan van Sint-Mariaburg’. “De nostalgische beelden van gebouwen, straten en pleinen, figuren en verenigingen en scholen worden op een groot scherm vertoond.” Met een drankje kan je met andere bezoekers herinneringen oproepen aan de tijd van toen. (mw)

Meer weten over de wijk Mariaburg: https://sites.google.com/mariaburg.be/wiki/index

Een zicht op de bovenverdieping van het Heemkundig documentatiecentrum.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder