Nieuwe kasseikoningen gekroond op tweede editie van Bibberkoers

STABROEK – Op zondag 24 maart vond in de Torense Weg in Stabroek de tweede editie van de Bibberkoers plaats. 36 deelnemers namen het tegen elkaar op in verschillende battles om als eerste over de 1,1 kilometer lange kasseistrook op de Torense Weg te fietsen. Voor het eerst vond er ook een kidsrace plaats.

Organisator Dennis Geuens, zaakvoerder van fietswinkel BikeAholic, spreekt opnieuw van een geslaagde editie. “Met 36 deelnemers, verdeeld over een mannen- en kidsrace, staan er dus weer heel wat wielrenners aan de start.” Hoewel Dennis ook reclame maakte voor een vrouwenrace, kwamen er helaas geen dames aan de start. “Dat hopen we volgend jaar recht te zetten”, klinkt Dennis gemotiveerd.

Ondanks het wisselvallige weer hadden de dertigtal wielrenners ook heel wat supporters meegenomen, die op de terreinen van Drankenservice Vandermolen konden genieten van een drankje en een hapje. DJ Jeffius zorgde voor de muziek. 

Over naar de kasseien dan. Dit jaar zag de wedstrijd er iets anders uit. “De wielrenners nemen het eerst in 9 battles tegen elkaar op. Afhankelijk van hun plaats in elke battle krijgen ze punten en zo maken we een klassement op. Na alle battles nemen telkens de twee volgende plaatsen in het klassement het tegen elkaar op voor het eindklassement. De nummers 1 en 2 uit de battles strijden dus voor de overwinning.”

De kidsrace ziet er iets anders uit. Zo vinden er twee verschillende wedstrijden plaats, voor kinderen tussen 6 en 9 jaar en kinderen tussen 10 en 15 jaar. Zij leggen 4 battles af over de helft van de Torense Weg, goed voor ongeveer 500 meter.

Winnaars

Na vijf sprintjes over de kasseien van de Torense Weg won Julien Peeters de wedstrijd bij de jongsten, tussen 6 en 9 jaar. Bij de kinderen tussen 10 en 15 jaar ging de overwinning naar Stan Van den Broeck. Tibe Van Bouwel en Wout Van der Heyden vervolledigen het podium. Bij de mannen was Jan Symens de winnaar na 10 kasseistroken. Jeroen Stappers was tweede, Jan Majaen derde.

De opbrengst van de Bibberkoers gaat net zoals vorig jaar naar vzw De Vluchtheuvel. De bewoners van de Vluchtheuvel mochten ook een keer de strijd aangaan op de kasseien en werden luid aangemoedigd door alle supporters.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder