Het kunstwerk Wesley Vanreusel krijgt de naam ‘Polderkracht’

kunstenaar en ambachtsman, Wesley Vanreusel bij het kunstwerk ‘Polderkracht’

ZANDVLIET – Zondag 4 februari werd onder grote belangstelling een nieuw kunstwerk van Wesley Vanreusel ingehuldigd op het pleintje aan de Antwerpsebaan-Kalmthoutsebaan. Bewoners hadden vooraf inspraak gekregen bij de thema’s die Wesley in het kunstwerk aan bod laat komen (molen, reiger, kievit, gansrijden).

Na de inhuldiging kregen ze ook de kans om een naam voor het kunstwerk voor te stellen. Er kwamen 66 voorstellen binnen, van ludiek, over poëtisch tot kort en krachtig.

De driekoppige jury bestaande uit kunstenaar Wesley Vanreusel, districtsschepen voor cultuur Rudi Sempels en een medewerker van het vrijetijdscentrum kozen voor ‘Polderkracht’, bedacht door Karine Vervloet.

‘Polderkracht’ beschrijft zeer goed wat het kunstwerk verbeeldt: de eigenheid en de tradities van Berendrecht en Zandvliet, en de verbondenheid van de mensen in deze polderdorpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder