Dominique Keizer van het rolstoelgansrijden in Monnikenhof

BERENDRECHT – Op zondag 24 februari was het de beurt aan de bewoners van het RVT Monnikenhof te Berendrecht, om de gans te rijden.  Zij reden, begeleid door hun paarden/medewerkers, om beurt onder een gans die in de cafetaria van het woonzorgcentrum hing.

De deelnemers vertegenwoordigden een van de gansrijdersmaatschappijen die actief zijn in de Polderstreek. Ook de vrouwengans de Vrije Gans was vertegenwoordigd.  De deelnemers hadden het uniform van de maatschappij aan.

Negen residenten van het Monnikenhof streden voor de keizerskroon. Rond 14 uur ging het gansrijden van start en kreeg uittredende keizerin Denise van de Stabroekse gansrijdersmaatschappij  de eer om als eerste onder de galg te rijden.  “Omdat de vorige keer de gans al snel onthoofd werd, hebben wij dit jaar een extra sok rond de gans gehangen, zodat iedereen toch een of meerdere beurten aan de gans kan trekken. Mocht het weer snel gedaan zijn, hebben wij nog altijd een reserve gans.”, zegt omroepster Sylvie.

Er werd stevig getrokken, soms zelfs met twee handen, wat spontaan reacties opbracht van “Dat mag niet….”.  Enkele valpartijen werden vakkundig verzorgd door verpleegster Sylvie die ook meteen de taak van snijmeester op zich nam.

Rond kwart voor drie trok Vera van de Nief Gans Berendrecht het net van het ganzenkopje, maar het was uiteindelijk Dominique Goris van de Ware Gans Lillo die de ganzenkop bemachtigde.  Hij kreeg de keizerskroon en –mantel.  Zo fier als een pauw maakte  Dominque met zijn paard/kinesist Patrick Meuwis een ereronde door de cafetaria. Dominique is 67 jaar en afkomstig van het Solft in Berendrecht, hij verblijft nog maar vier maanden in het woonzorgcentrum.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder