Knoeiwerk op Kristus-Koningplein

EKEREN – In de periode van 4 april tot 24 mei wordt op het Kristus-Koningplein en in aanpalende straten het fibernetwerk van Proximus aangelegd, zoals trouwens in heel wat Ekerse straten. De aannemer werkt in fasen en zonet werd een eerste fase uitgevoerd in het voetpad van het Kristus-Koningplein en de Alfons Jeurissenstraat langs de zuidzijde. Met een schabouwelijk resultaat.

Toen het Kristus-Koningplein enkele jaren geleden werd heraangelegd, werd gekozen voor een klein type kasseitjes in kubusvorm, verschillend van kleur en op maat gemaakt. Enkele Portugese stratenmakers plaatsten in een behoorlijk snel tempo de stenen in sierlijke bogen, vakwerk van de bovenste plank. De aannemer die nu de werken uitvoert, gaat figuurlijk met de grove borstel te werk. De stenen worden gewoon opgebroken met drilboren en nadat de kabels in de uitgegraven bedding gelegd zijn, wordt de boel dichtgegooid en bedenkt met ordinaire vierkante plaveien. De aanblik is ronduit beschamend.


Naar verluidt zou de opdrachtgever hebben toegegeven dat er een betere afwerking had gekund en wordt uitgekeken naar een tijdelijke oplossing om het voetpad meer toegankelijk te maken. Volgens districtsburgemeester Koen Palinckx moeten er nieuwe kasseitjes besteld worden en blijft ook de vraag wat er met de uitgebroken kasseitjes is gebeurd. Wellicht wordt er met de vervanging best gewacht tot ook het voetpad aan de overzijde van het plein “bewerkt” werd, kwestie van efficiënt te werk te gaan. Allicht zal de opdrachtgever/aannemer aansprakelijk gesteld worden voor de herstelkosten. Intussen blijft het voor voetgangers uitkijken om niet verrast te worden op het hobbelige voetpad. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Na kabelwerkzaamheden is het gebruikelijk dat de sleuf wordt dicht gestraat op eenvoudige wijze met goedkope stenen/tegels.
    Ondanks verdichten met trilplaat of stamper zakt de kabelsleuf altijd nog na.
    Wanneer na enige tijd de het zand van de kabelsleuf is nagezakt, kan het met de oorspronkelijke keitjes worden herstraat. Doe je dit te vroeg dan liggen de keitjes na enige tijd ongelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *