District ontvangt keizer Joppe van de Lustige gans als… koning

De intrede van koning-keizer Joppe.

EKEREN – Joppe Vranken kroonde zich zondag 18 februari tot koning van De Lustige Gans. Eén maand later was hij in Zandvliet de sterkste bij het keizerrijden. Zaterdag 27 april werd Joppe in het districtshuis als koning ontvangen. De viering als keizer gebeurt later.

Koning-keizer Joppe toont fier zijn trofee. 

“Vandaag vieren we Joppe Vranken als koning van onze vereniging”, vertelt voorzitter Wim Vansteenkiste. “Als koning draagt hij nu de koningskroon en de mantel van De Lustige Gans. Later wordt hij gevierd als keizer met de keizerskroon en de keizermantel van de Polderbond.”

Joppe presteerde het al voor de vijfde keer de kroon van De Lustige Gans te veroveren. In 2008 werd hij kinderkoning en in 2012 prinske van de vereniging. In 2015, 2020 en 2024 versloeg hij als volwassenen de overige ruiters.”

Vader Dirk en zoon Joppe Vranken. Dirk is koning 2012.

“Koning Joppe, wij zijn fier op u: jou enthousiasme en je inzet en de mens die je bent. Kortom, de klei van de polder zit in jou”, zei de voorzitter. Dankzij de prestaties van Joppe stijgt het aantal leden. “Wij zijn niet te vergelijken met de maatschappijen in de Polder die al meer dan 100 jaar bestaan, maar ons bestuur is ervan overtuigd dat we samen er een spetterende jaar van zullen maken.”

Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) feliciteerde niet alleen de kersverse koning-keizer, maar betrok ook Hedde en Reneé, de kinderkoningen in de hulde. “Zij waarborgen de toekomst van het gansrijden in Ekeren.” “Wij staan voor een uitzonderlijk jaar”, zei Palinckx. “Ekeren en De Lustige Gans gaan geschiedenis schrijven. Heel de Polder kijkt met argusogen naar ons. We tonen aan iedereen dat in ons mooi dorp het hart van de Polder nog altijd krachtig en met passie klopt.” (mw)

 Ook de  kinderkoningen werden in de viering betrokken

Er werd duchtig gevierd in het districtshuis.

foto’s mw 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *