Per “Fietsbus” gratis naar werk over Kanaal en Schelde

 
 


Ook toeristen kunnen er gebruik van maken
Vandaag 12 maart is de “fietsbus” voor het eerst uitgereden van aan de douanescanner aan de Tijsmanstunnel naar de overzijde van het kanaal en door de Liefkenshoektunnel naar de overkant van de Schelde. Minister Ben Weyts (Mobiliteit) en Havenbaas Jacques Vandermeiren knipten het lint door. Vanaf 4 april gaan de vier gelede bussen (die door “De Polder” werden aangepast) definitief rijden om pendelaars naar en van hun werk in de haven te brengen. Ook toeristen kunnen mee als er plaatsen zijn. Het veerpontje aan de Lillobrug wordt opgedoekt.
Vijf bedrijven (BASF, Lanxess, Katoen Natie, Evonik en het Havenbedrijf) doen mee met het project. De kostprijs van 1,8 miljoen per jaar wordt ingebracht door het Havenbedrijf en door het ministerie van Mobiliteit. Op de Rechteroever wordt gemikt op werknemers afkomstig van Berendrecht, Zandvliet, Stabroek, Hoevenen, Putte, Kapellen, Ekeren, Kalmthout en verder, die met de fiets van en naar het werk gaan. Dertig per keer  kunnen met de fietsbus via de Tijsmanstunnel, naar bedrijven aan de overzijde van het Kanaaldok en naar ondernemingen  in de Waaslandhaven. Het vervoer is gratis. De fiets wordt mee in de gelede bus genomen. De dienst begint elke ochtend om 4 u. 45. Tot 9 u. vertrekt er elk kwartier een bus. Het gaat hier om de spits, die zich ook voordoet tussen 12 u. 45 en 18 u. 30 en tussen 20 u. 45 en 23 u. In de “daluren” rijdt er één bus per uur. Ook in het weekend en op feestdagen ziet de regeling er nagenoeg hetzelfde uit. Opstapplaatsen zijn: nabij de Douanescanner (Tijsmanstunnel); Evonik (voet Lillobrug); Linkeroever Tolhuisjes Liefkenshoektunnel en Waaslandhaven Noord (Ouden Dijk). (sdl)
Info: www.defietsbus.be    
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Diegenen die de geschiedenis niet kennen zijn bestemd om ze te herhalen. Deze formule werd in het verleden al eens uitgetest en was toen een grote flop. Het veerpontje was/is een groot succes. Het was een betrouwbare en ‘relatief’ snelle manier om van de ene kant van het kanaal naar de andere kant te geraken. Met de fiets naar het werk pendelen om dan in een bus in de file te staan…nee, bedankt.
    Hopelijk zorgt de “Oosterweel light” en het radicaal haventracé voor een goede fietsverbinding tussen linker- en rechteroever en de Scheldelaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *