Buiten-lesdag op GO! basisschool De Stappe

STABROEK – Op donderdag 25 april nam de GO! basisschool De Stappe deel aan de buitenlesdag.
De kleuters van de derde kleuterklas en de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar hadden een klasdoorbrekende sportdag. 

Ook de kleintjes namen deel aan de buiten-les dag

Eén klas van het vierde leerjaar bracht aan bezoek aan de Velt-tuin, terwijl de andere klas de moestuin keurig onder handen nam. De leerlingen hadden nestkastjes gemaakt voor oorwormen, wiedden het onkruid en wierpen meststoffen rond de rabarber. In de Velt-tuin maakten ze kennis met de diverse soorten groenten en de imkerij en kregen deskundige uitleg van de leden van de Velt-tuin.


 Het vijfde leerjaar nam deel aan de fietseling ingericht door de gemeente Stabroek. Zij moesten aan de Moorlandzaal een behendigheidsproef afleggen. Het zesde leerjaar genoot van een les buiten. Zo werd er een Franse les in de binnentuin van de school gegeven. “Zo vertalen we onze leerstof van binnen naar buiten, #binnenstebuiten”, klinkt het.

leerlingen van het zesde leerjaar kregen Franse les in de buitenlucht

“Met deze activiteiten benutten wij onze grote, grote, groene leeromgeving optimaal.   Buiten leren geeft het onze leerlingen veel groeikansen om te ontdekken, spelend te leren, verfijnen van de motoriek en ontwikkelen van sociale vaardigheden.
Naast ons wilgendorp met keuken- en bouwmateriaal, de uitdagende speelheuvel en avonturenparcours, trekken we er ook op uit in ons arboretum en onderhouden we onze moestuin.   Een ontwerp voor drie buitenklassen voor de kleuter- en lagere school is volop in ontwikkeling en zal gerealiseerd worden tegen de start van het nieuwe schooljaar”, zegt Juf Fanny.

Samen ontdekken en leren in een grote, groene, uitdagende omgeving, dat is De Stappe! 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *