Wespen bezorgen Hulpdienst Brandweer Stabroek veel werk

HOEVENEN/STABROEK – De vzw Hulpdienst Brandweer Stabroek maakte zijn jaarverslag 2023 bekend. Hieruit blijkt dat de interventies voor wespen- en rupsenbestrijding veel werk en inzet vragen.

De Hulpdienst Brandweer Stabroek reed 228 keer uit voor een interventie. “We werden 6 keer opgeroepen voor waterschade en wateroverlast, 2 keer moesten we de openbare weg vrijmaken en reinigen. Stormschade was goed voor tien interventies, zeven keer werden we opgeroepen voor omgevallen bomen, en één keer was het nodig om een schoorsteen te beveiligen”, legt dienstchef Danny De Schutter uit.

“In totaal rukten we 105 keer uit om wespen te verdelgen. Drie keer deden we een gasdetectie en vorig jaar was het niet nodig om uit te rukken voor een brand”, vult De Schutter aan.

Maar daarnaast deden Hulpdienst Brandweer Stabroek ook schoolbezoeken, werden hydranten nagekeken en was de vzw aanwezig op heel wat massaspektakels. Hierbij mogen de opleidingen, oefeningen en administratieve taken niet worden vergeten. “Het is voor ons ook een hart onder de riem vast te stellen dat de plaatselijke bevolking ons blijft steunen”, aldus nog Danny De Schutter.

Info : www.hulpdienststabroek.be (evdw)

©Hulpdienst Stabroek

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *