Leerlingen kregen interessante voorbereiding op de ‘Fietseling

HOEVENEN – Frans Van Bouwel en Frans De Schutter kwamen vorige week, samen met Els Van Cleef, een presentatie geven aan de leerlingen van het vijfde van De Rekke. Ze deden dit n.a.v. 100 jaar Landelijke Gilde. Na de jubileumtentoonstelling in de Hoeve Van Paesschen ontstond het idee om met deze info iets voor de scholen te doen. Zo ontstond er via samenwerking tussen de leerkrachten van het vijfde van De Rekke en het bestuur van de Landelijke Gilde een mooie digitale presentatie. 

De presentatie was getiteld “Landbouw in evolutie” en behandelde o.a. de verdwenen polderdorpen, de oude dijken waarover wij vandaag fietsten, de evolutie in het melkveebedrijf… Op donderdag 25 april bezochten de leerlingen Den Boerenzuivel en konden zij ter plaatse deze “melkfabrieken” bezoeken. Ze mochten er verse melk proeven en kregen er deskundige uitleg van Beatrix, maar ze kregen ook pluimen omdat ze al zoveel wisten. Dat kwam natuurlijk door de deskundige uitleg van de meesters Frans en Frans! Jong geleerd is …

Scholen of verenigingen die interesse hebben in deze presentatie kunnen contact opnemen met Frans Van Bouwel, voorzitter van de Landelijke Gilde Kapellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *