Win vrijkaarten voor Tirzah-Quartet bij KAS


​Tirzah-Quartet brengt de filmmuziek van de Amerikaans-Joodse componist John Zorn tot leven in een kleurrijke bezetting van viool, harp, cello, en bas/ gitaar. De band, die bestaat uit klassiek geschoolde muzikanten, ontleent zijn naam aan een van Zorns composities uit de Masada cyclus. De arrangementen van dit kwartet werden opgemerkt door de componist zelf die het gezelschap de exclusieve toestemming gaf zijn filmmuziek uit te voeren. Bovendien nodigde hij hen uit om te spelen op zijn zestigste verjaardagsfeest tijdens Gent Jazz Festival in 2013.
 Tirzah-Quartet grasduint door het meest toegankelijke deel van Zorns werk en doet een greep uit zijn ‘Filmworks’. Dat gaat van joodse thema’s over latin en swingende bravourestukjes tot delicaat en ragfijn kantwerk. 
 In de KAS-kapel wordt hun concert opgeluisterd met filmbeelden (o.a. uit de bekroonde animatiefilm ‘The Rain Horse’) en pakkende verhalen over ondergedoken joodse kinderen en hun redders tijdens het nazi-regime. De combinatie van verrassende muziek, prachtige beelden en aangrijpende teksten maakt van de voorstelling een unieke ervaring. 
Tirzah-Quartet bestaat uit: Herlinde Verheyden (cello), Karen Peeters (harp), Jan Van de Perre (gitaar/ bas en arrangementen) en Eva Vermeeren (viool).
Vrijdag: 23 maart 2018 om 20.20 u (deuren open 19.45 u) in KAS:Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen. Inkom: 17.00 € voorverkoop (tot één uur voor de aanvang van de voorstelling) 14.00 €
www.kasattenhoven.be
Wij mogen van KAS x 2 x vrijkaarten wegschenken aan onze lezers. Stuur een mailtje voor 16 maart naar redactie@publipolder.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *