Leerlingen duiken in het verleden in het huis van Marten Melsen

STABROEK – De studenten van het GO! Technisch Atheneum Kapellen, campus Kapellen en Stabroek bezochten maandag 25 en dinsdag 26 april het huis van Marten Melsen (1870-1947). De jongeren kwamen op bezoek in het kader van de Cultuurweek die de middelbare school organiseert. Ook de leerlingen van basisschool De Rekke kwamen langs.

Een speciaal bezoek aan het huis van Marten Melsen afgelopen maandag en dinsdag. Leerlingen van het GO! Technisch Atheneum Kapellen, campus Stabroek en Kapellen, kwamen langs voor een rondleiding. Dat gebeurde in het kader van de Cultuurweek die plaatsvindt op de middelbare school.

De leerlingen maakten kennis met leven van kunstschilder Marten Melsen

De leerlingen kregen per tien een rondleiding in het huis van Marten Melsen, dat er nog hetzelfde uitziet als honderd jaar geleden. “Het huis van Marten Melsen is in al die jaren nooit veranderd. Dat laat onze leerlingen zien dat het vroeger niet zo gemakkelijk was als nu”, vertelt leerkracht Maatschappij en Welzijn, Joyce Mebis, die samen met Andy Fontyn de Cultuurweek organiseert.

En dat is ook de bedoeling van deze uitstap. “We willen ze laten zien hoe het vroeger was en met dit huis kunnen ze dat ook zelf beseffen.” Het is de eerste keer dat de school op bezoek komt. “Ik had er via de gemeente Stabroek van gehoord en heb toen contact opgenomen. Samen met de gemeente hebben we de handen in elkaar gestoken om dit te organiseren.” GOTAK organiseert de hele week nog projecten op school rond de Cultuurweek.

De leerlingen kregen een rondleiding van Eric Adriaenssens (rechts op de foto)

Niet alleen de middelbare school, maar ook basisschool De Rekke uit Hoevenen kwam op bezoek. Schepen van Onderwijs, Veerle Nonneman (N-VA), is ontzettend tevreden over de uitstappen. “De leerlingen waren enorm enthousiast, fantastisch om te zien”, vertelt ze.

Voor Veerle Nonneman is het een belangrijke uitstap om te leren over het verleden van Stabroek. “Marten Melsen kwam naar hier om de boeren en het leven in de Polder te schilderen. Op deze manier kunnen de leerlingen zien hoe hun voorouders leefden in die tijd. Zo begrijpen ze waar hun roots ligt sluit Veerle af.

De leerlingen kregen een rondleiding van Eric Adriaenssens en Swa Elseviers.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *