Heilig Vormsel "Samen op weg" te Hoevenen


Hoevenen – Meer dan 60 meisjes en jongens waren zaterdag j.l de helden van de dag. “Samen op weg” was het thema van de viering waarin de jongeren van de parochies Hoevenen-Leugenberg het heilig Vormsel ontvingen uit handen van Bruno Aerts.
In stoet, mooi twee aan twee, kwamen de vormelingen binnen in een overvolle kerk.
Bruno Aerts, vicaris-generaal, verwelkomde de hele gemeenschap. Hij legde, op een aangename manier, de symbolen uit van het vormsel: de handoplegging en de zalving. Enkele kinderen brachten een kompas, een verrekijker, en… niet te vergeten wandelschoenen naar voor. Hoe kan je anders samen op weg gaan. Dit alles om de vormelingen aan te moedigen samen de goede weg te kiezen.
Tussen de verschillende teksten, zongen de jongeren, mooie aangepaste liederen.
Voor de preek kwam de vormselheer wat dichter bij de kinderen zitten en moedigde hen, op een vrolijke manier, aan om hun talenten goed te gebruiken. Hij liet ze zelfs eventjes rond draaien om handjes te zwaaien naar hun families. Met de opdracht zorg te dragen voor alle mensen die zich om hen bekommeren.
Na de geloofsbelijdenis was het dan tijd voor de échte Vormselceremonie. Ieder meisje of jongen kwam, begeleid door papa en mama, naar voren om gezegend te worden met de olie.
De stille momenten werden opgevuld door Staf, Lore, Lore en Lieze met saxofoon en viool en klarinet.
Na het uitreiken van de communie, waren er woorden van dank, vooreerst voor de ouders, maar ook voor de vicaris Aerts en pastoor Fons. Die bedankte op zijn beurt de catechisten Tanja, Cindy, Nancy en Wouter voor hun inzet in de vorige maanden.
Cindy nodigde de vormelingen en hun ouders uit op dankviering op 26 mei a.s. Dan wordt de cheque overhandigd aan het “We love Marie” fonds. De vormelingen hebben , tijdens hun acties, allemaal hun best gedaan om een flinke som bij elkaar te krijgen voor het fonds.
Na de zegen van Bruno Aerts was het dan eindelijk tijd om te gaan feesten. Proficiat allemaal!!
(lydia)

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder