Laat van je horen!


STABROEK – Op vrijdag 8 januari om 19.00 uur laat Stabroek van zich horen. Op dat moment organiseren we een herdenkings- en bedankingsmoment in deze coronacrisis. We applaudisseren gedurende 1 minuut met volle kracht en overtuiging.

We herdenken hiermee alle mensen die getroffen zijn door het COVID virus en drukken onze steun uit aan alle slachtoffers, hun familie en vrienden. Alle mensen verdienen wel een extra boost in deze barre wintermaanden. Daarom klappen we hard in onze handen voor iedereen die het mentaal moeilijk heeft.
In het voorjaar vonden er regelmatig applaussessies plaats in verschillende straten van Stabroek om de hulpverleners te bedanken. Ook dit handgeklap dragen we uit naar de mensen die in de frontlinie staan om het virus te bestrijden. We drukken daarmee onze waardering uit voor het zorgpersoneel die tot het uiterste gaan om hun medemens te verzorgen.
We willen niemand vergeten maar willen uitdrukkelijk de leerkrachten en directies van de scholen bedanken voor hun wendbaarheid in deze crisis. Ook de lokale ondernemers hebben de afgelopen periode een knap staaltje aan flexibiliteit moeten tonen. Erkenning, respect en waardering geven we ook aan onze verenigingen die ondanks deze crisis er toch alles aan doen om -wanneer de regels dit toelaten- een aanbod uit te werken voor de leden. Bedankt aan iedereen die een steentje bijdroeg!

We hopen ook dat deze actie verbinding brengt onder de inwoners. Deze pandemie heeft ervoor gezorgd dat onze sociale verbondenheid op de proef wordt gesteld. Deelnemen aan activiteiten en evenementen was vaak onmogelijk, even op bezoek gaan bij familie of vrienden kon evenmin. We tonen onze verbondenheid door alle inwoners van Stabroek op te roepen om op 8 januari 2021 twee mensen op te bellen die ze al lang niet meer hebben gezien of gehoord en te polsen naar hun welbevinden en nieuwjaarswensen over te brengen.

Heb je nood aan een babbel? Neem dan zeker contact met ons op. Het lokaal bestuur zorgt, ervoor dat alle 80 plussers die periode ook een telefoontje krijgen indien we hun telefoonnummer kunnen terugvinden in de telefoongids.

Wil je bijdragen?
• Ga op 8 januari 2021 om 19 uur buiten staan en klap in je handen met volle overtuiging om te herdenken, te bedanken en te verbinden.
• Bel op 8 januari 2021 naar 2 mensen die je al even niet meer hebt gehoord of gezien.
• Zorg voor licht tijdens de winter door verlichting buiten of zichtbaar achter je raam te plaatsen en plaats een foto op facebook of instagram met de hashtag #zorgvoorlicht en #stabroekwintert
www.stabroek.Be/stabroekwintert – vrijetijd@stabroek.Be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder