Lokale Helden in Kalmthout zet muzikaal talent in de kijker

KALMTHOUT – Op zaterdag 27 april vindt in heel Vlaanderen en Brussel Lokale Helden plaats. Kalmthout kan uiteraard niet ontbreken en zet haar lokaal muzikaal talent maar al te graag in de schijnwerpers. Verwacht je aan een gevarieerd programma: van rock tot jazz, elektronisch tot klassiek, in groep of solo, van beginnende bands tot geroutineerde anciens. Met Lokale Helden is ‘the place to be’ net om de hoek, want er is op verschillende plaatsen verspreid over Kalmthout wel iets te beleven.

B’artist: Dr. Bogus, Kloefkappers en Sammy dB
Dr.Bogus is een P-funk collectief, doordrenkt met elektronische invloeden en belichaamt de geest van funk en psychedelica. Hun muziek, een fusie van groovy ritmes en een futuristische geluidspalet nemen de luisteraars mee op een kosmische reis.
De kloefkappers zijn een semi-elektronische band uit Kalmthout. De band bestaat uit Maarten Cant (electronica & loops), Paul Bernaerts (sax) en Jurgen Simons (Drums). Hun muziek, een mengeling van genres, ontstond door een gedeelde passie voor elektronica en traditionele elementen. Het trio fuseert live drums, saxofoon en samples tot dansbare ritmes en soundscapes.
Sammy dB kan je het best omschrijven als een kruising tussen Marc Reibillet en Clement Peerens op een beat. Het is een solo project van Sammy Deburggraeve die de muziek live en zonder computer brengt. Sammy is de bezieler van het tuinbedrijf Natuurtuinen Deburggraeve. Als je van je hobby je beroep hebt gemaakt, moet je op zoek naar een nieuwe hobby. Hij tourde 10 jaar met het comedycollectief 123 Comedy en brengt nu elektronische beats met een grote spat humor onder de naam Sammy dB.

Dienstencentrum De Groten Uitleg: Sweet Metal Magic en Quartex
Sweet Metal Magic brengt tweestemmige akoestische rock- en metalcovers met een twist en ook eigen werk. Bij Quartex lijkt – In hun zoektocht naar de juiste akkoorden – de tijd soms stil te staan en aarzelen nummers tussen jazz, blues, gipsy en (bijtijds funky) chanson.


Dorpshuis Nieuwmoer: Elemy en Indra Persoons & Marnix Peeters
Muziek van, voor en door componistenpaar Peeters en Persoons. Ze gaan voor het eerst samen op het podium staan. En dat gebeurt hier in Kalmthout. Het belooft een intiem concert te worden met een waaier aan emoties, gebracht met warme cello-, accordeon- en pianoklanken. Ze delen herinneringen die ze neergeschreven in muziek.
Emily Van Overstraeten is gekend als frontzangeres van Boogie Belgique waarmee ze in 2023 nog in het buitenland tourde maar ook optrad in België, oa in De Roma en AB. Daarnaast is Emily ook een soloartieste. Als Elemy creëert ze haar eigen muzikale, dromerige universum waarin ook haar beeldend werk een rol speelt.

Dorpshuis Achterbroek: Hecla en Jappe
Hecla is het nieuwe project van singer-songwriter Kristof Van den Bergh. Hij maakt nummers die in de eerste plaats vanuit tekst vertrekken, met veel ruimte voor symboliek, metaforen en interpretaties. Deze woorden worden soms zachtjes gedragen door sober gitaarspel en soms kracht bijgezet door meer dynamisch gitaarwerk.
Jappe Govaerts heeft een enorme passie voor muziek en lesgeven. Als Jappe speelt hij een sologitaarstijl van Boogie Woogie en ragtime met invloeden van country, blues en jazz.

Info en tickets via www.clubkalmthout.be (6 euro per locatie) – Deuren open om 19 uur: start optredens: 20 uur.

Info: 03 376 44 92 E-mail: joris.dekkers@kalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *