Gitok promoot wetenschap en techniek

web-gitok-techno
Wie denkt dat leerlingen in de vakantie niet naar school gaat, heeft het mis. De eerste twee dagen van de zomervakantie trekken 72 jongens en meisjes blijgezind naar de school. Dat komt omdat Gitok dan al voor de vierde keer wetenschap en techniek promoot.
“Het is belangrijk dat we elke kans grijpen om jongeren warm te maken voor wetenschap en technologie. Onze maatschappij heeft hoe langer hoe meer behoefte aan goed opgeleide wetenschappers en technici. We laten daarom geen kans onbenut om het technisch onderwijs te promoten. De eerste twee dagen van de zomervakantie biedt Gitok acht workshops aan op school. 72  leerlingen van verschillende scholen boden zich aan. De leerlingen kozen zelf wat ze wilden doen. Dat viel gelukkig goed mee, want de workshops zijn gelijkmatig gevuld”, zeggen Leen Ribbens, leerkracht Frans, en haar collega houtbewerking Filip Mangelschots.
Elke deelnemer kiest vier workshops, goed voor twee volle dagen afwisselende technologie en toegepaste wetenschappen. Er wordt getimmerd aan vogelhotels, waterraketten worden gemaakt en afgeschoten, terwijl karts ondertussen rijklaar worden gemaakt.
Op de speelplaats racen karts lawaaierig rond. Jules Denys (12) en Thomas Janssens (10) nemen het tegen elkaar op. “Dit is de max, maar voor we rondjes mochten rijden, moesten we eerst de karts rijklaar maken. We hebben onder meer de wielen gemonteerd”, legt Thomas uit. Voor hem was deze kartrace zijn debuut achter het stuur. Jules had vroeger al eens gereden. “Dat ligt me helemaal. Dit ga ik zeker opnieuw doen”, weet hij nu al.
In de houtateliers werken andere tieners aan hun eerste ‘vogelhotel’. Het zijn vooral jongens die hameren en timmeren. Maar dat schrikt Emma De Mey niet af. “Ik doe dit graag en of er nu meer jongens of meisjes zijn maakt me niet zo veel uit.
(evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder