Extra wachttijden aan verkeerslicht Conservenweg zorgt voor filevorming in het Laageind

STABROEK – De verkeerslichten aan de Conservenweg zorgen voor extra wachttijden wat dan weer voor lange files in het Laageind zorgt.

Programmatie
“Dit is te wijten aan een tijdelijke vaste programmatie.  Het betreft slimme lichten, maar het slimme karakter kan pas in voege als de detectielussen in de rijbaan zijn aangelegd”, zegt Tom Buntinx Bereikbaarheidsadviseur Agentschap wegen en verkeer.
“Met dit type van verkeerslichten is het tot dan werken met een sequentiële regeling waardoor de lichten nog geen rekening kunnen houden met de actuele verkeersdrukte op de diverse takken. Het aanbrengen van de detectielussen kan ook pas als de rijweg volledig klaar is en dat zal in de eerste helft van juli zijn.
Daarna zullen de lichten slim functioneren en de groentijden afgestemd zijn op de verkeersintensiteiten per kruispunttak. Tot dan is het nog even geduld hebben. Uiteindelijk bevinden we ons ook nog in een werfsituatie”. 

De vertragende werking aan het kruispunt door deze tijdelijke programmatie biedt zodoende niet de idee aan het verkeer dat er al een snelle doortocht door Stabroek mogelijk is. Doorgaand verkeer blijft zo hopelijk nog tot het einde van de werken voor alternatieve reiswegen kiezen om de N111 niet te snel te verzadigen. 
“Zolang er gewerkt wordt en er voor de zwakke weggebruikers nog tijdelijk situaties zijn, verkiezen we om geen extra gemotoriseerd verkeer aan te trekken”, aldus adviseur Tom.

Op het 58 sec. durende filmpje draaien slechts 2 auto’s op de Conservenweg. Zou een minder lange tijdsduur van het rode licht soelaas kunnen bieden??

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *