Een educatieve moestuin voor jong en oud door Velt en Kinderboerderij Mikerf

Bezoek de nieuwe moestuin in Kinderboerderij Mikerf.

BRASSCHAAT – Op Kinderboerderij Mikerf heeft men duidelijk niet stilgezeten tijdens de Corona-periode. In een paar maanden tijd is er een prachtige moestuin uit de grond verrezen waar bezoekers hun hart voor de natuur kunnen bij ophalen.

Deze welgekomen toevoeging maakt de boerderijbeleving nu helemaal compleet. Naast een bezoekje aan de dieren, laat de Mikerf je ook kennismaken met ecologische landbouw en al het lekkers dat daaruit voortgroeit.

VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) vzw en de Kinderboerderij Mikerf slaan met dit project de handen in elkaar om hun liefde voor de natuur door te geven én bovenal een zaadje te planten in het bewustzijn van de bezoeker. Het investeren in en respecteren van de natuur is immers van cruciaal belang om de aarde leefbaar door te geven aan onze kinderen.

De tuin is een kijk- en leertuin waar de VELT-vrijwilligers hun ervaring delen met de bezoekers, voor het onderhoud en het oogsten worden ze ondersteund door de medewerkers van de boerderij, evenals krijgen zij de nodige bijscholing. Steel met je ogen dus zoveel je wil, maar respecteer het vele werk van onze tuiniers en pluk aub geen groenten.

Onze “vers van het veld” groentjes zullen elke woensdag en vrijdag te koop worden aangeboden in het boerderijwinkeltje.

Kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25 – Brasschaat – kinderboerderij@aralea.behttps://aralea.be/kinderboerderij-mikerf/

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder