Ekerse laureate wint de nationale finale van Journaal Journalist

 De klastitularis en de directeur van het Lucerna College, de vader en zuster van Wiam, de winnares,  haar lerares Nederlands en Bart Beheydt.

Ekeren/Merksem – Junior Journalist is een jaarlijkse schrijfwedstrijd van Davidsfonds voor jongeren. Dit jaar was het thema: Oost West, thuis best. Aan de wedstrijd namen 90 lokale afdelingen mee, waaronder het Davidsfonds Ekeren.


 “Junior Journalist draagt een steentje bij aan een betere taalwerving, het kritisch denkvermogen en het helder leren structureren van ideeën en argumenten”, zegt plaatselijk voorzitter Bart Beheydt.
“Dat het belang van een dergelijk initiatief ook vandaag de scholen niet ontgaat, bewijzen de cijfers. Voor deze editie schreven bijna 350 scholen zich in. Dit resulteerde in meer dan 10.000 deelnemende leerlingen.”
De laureaat van iedere lokale afdeling nam deel aan de nationale finale. De nationale prijsuitreiking vond dit weekend plaats in het Vlaams Parlement. In de derde reeks (tweede graad middelbaar) kaapte de Ekerse laureate Wiam Abdelofi van het Lucerna College in Merksem (campus Diamant Antwerpen) de eerste plaats weg.

Wiam Abdelofi


Zij won de finale met ‘Tajine, Thee en Tradities’. Wiam vertelt wat voor haar thuis betekent. “Voor mij is het veel meer dan alleen maar een plek tussen 4 muren”, schrijft ze. “Het is mijn ‘safe place’.
De winnende teksten van de vier reeksen en dus ook de tekst van Wiam vind je op de website van het Davidsfonds. (mw)
www.davidsfonds.be/cultuurblog 

foto’s Davidsfonds

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *