ATF verkleint ecologische voetafdruk

ZANDVLIET – ATF ging graag de uitdaging aan om de CO2 uitstoot te verminderen en zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De parking van het bedrijf werd heraangelegd. Daarbij werden elektrische laadpalen geplaatst. In combinatie met zonnepanelen op het dak, voorziet ATF hun wagenpark van duurzame energie en goedkopere stroom.
Werknemers kunnen nu tijdens de werkuren hun auto gratis opladen.
ATF plaatste ook een openbare laadpaal. Hier kunnen mensen uit de buurt, wél tegen betaling natuurlijk, hun wagen opladen.


“Het streven naar vergroening van de vloot en het verlagen van de uitstoot van het wagenpark is een nobel doel. Het is niet meer dan logisch dat er nagedacht wordt over manieren om dat doel (versneld) te bereiken. Het is echter ook zo dat bedrijfswagens vandaag al de meest ecologische auto’s zijn. Ze worden namelijk sneller vervangen dan privéwagens” zegt zaakvoerster Mieke Frijters. “Daarbij vergeet de overheid dat niet iedereen de luxe heeft om te beschikken over een eigen garage of laadpunt bij de woning. Wat met bewoners van flatgebouwen? Wat met mensen die hun auto op straat parkeren? Of mensen die een garage huren waarvan de eigenaar geen laadpunt wil of kan voorzien? Op dit moment zijn er nog véél te weinig openbare laadpunten. Een uitdaging die wederom weggelegd wordt bij de bedrijven”.

Omschakeling
Weet u bijvoorbeeld welk type auto u als bedrijf het beste kiest voor uw werknemers? Diesel, benzine, plug-in hybride of gaan we volledig elektrisch rijden?
Worden we door de overheid nu verplicht om onze werknemers met elektrische auto’s te laten rijden?
Wat met de fiscaliteit? En wat is mijn auto nog waard na …?
Gaan mijn werknemers hun elektrische bedrijfswagen thuis ‘aan de stekker hangen’? Of kiezen ze voor een plug-in hybride mét tankkaart?
Waar kan ik de auto tijdig opladen of rijd ik straks van laadpaal naar laadpaal?

ATF biedt u in het korte filmpje antwoorden op bovenstaande vragen.

Begeleiding
Mocht uw bedrijf in 2021 ook voor elektrische wagens willen gaan en dient uw parking aangepast te worden met elektrische laadpalen? Wij geven u graag advies, en begeleiden u graag met de (her)aanleg van uw infrastructuurwerken.  
Stuur een mail naar calculatie@atf.be of bel +32 3 568 69 49

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder