In navolging van de infoborden de eerder in het Scheldedorp geplaatst werden heeft de Erfgoedgemeenschap Doel & Polder nu ook een rijk gevulde webstek gelanceerd die het erfgoed van Doel en de polder volop in de kijker zet. Daarmee wordt volop duidelijk wat de troeven zijn van Doel.
Eerder plaatste de Erfgoedgemeenschap Doel & Polder met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen in het centrum van Doel en op de Scheldedijk elf prachtig uitgevoerde en duurzame infoborden die het erfgoed van het Scheldedorp in de kijker zetten. De borden bevatten informatie over de gebouwen, de polder, de dijken, de Schelde en de haven en zijn geïllustreerd met historisch foto- en kaartmateriaal. De talrijke bezoekers van Doel krijgen met deze infoborden de juiste informatie over het dorp mee. Het betekende een belangrijke stap in de herwaardering van Doel. Het was ook de allereerste keer dat een officiële instantie, met name de provincie Oost-Vlaanderen, een erfgoedproject in Doel financieel steunde.
Op de pas gelanceerde webstek koesterdoel.be is nog een grotere schat aan informatie terug te vinden. Het verhaal van het dorp is niet alleen dat van een dorp dat alle ellende heeft overleefd, maar is ook het dorp dat begin 17de eeuw aangelegd is volgens een bijzonder dambordpatroon. Het is ook het dorp dat de quarantainedienst verzorgde voor de boten die in Antwerpen wilden aanleggen. Daar getuigen nu nog vier bijzondere dokterswoningen in het dorp. Ook de ruimere context van het zogenaamde ‘Eylant van den Doel’ komt aan bod. In het binnen dijken geklemde gebied rond Doel bevindt zich nog altijd de heel fotogenieke zestiende-eeuwse Zoetenberm, één van de oudste dijken van het land. Op de webstek vind je naast verhalen over het aanwezige en vernietigde erfgoed, ook historische kaarten en info over wandelingen en verblijf in Doel.