DigiTool is beste provinciale minionderneming


DigiTool is verkozen tot de beste minionderneming van de provincie Antwerpen. Zeven scholieren van het Kapelse Mater Salvatorisinstituut stoten door naar de Vlaamse finale met hun bedrijfje dat oude opnames zoals dia’s, cassettes en videobanden digitaliseert. Investeren in DigiTool is een winstgevende bezigheid. De aandelen van de onderneming zijn ondertussen al verviervoudigd in waarde.
De onderneming is het paradepaardje van zeven studenten van het Mater Salvatoris-instituut in Kapellen. Ze haalden het in de finale van vijf andere miniondernemingen uit de provincie. De onderneming is een initiatief van de laatstejaarsstudenten Amber, Demi, Robbe, Axelle, Kelly, Dinneke, Lisa en Stijn, in de richting ondernemen en IT. “We kozen voor dit concept omdat we de herinnering van mensen niet verloren willen laten gaan. We zetten video- en muziekcassettes en dia’s om naar een cd’tje, een USB-stick of een downloadbestand. Het is de bedoeling om nog zo veel mogelijk USB-sticks te verkopen voor het einde van het schooljaar. Binnenkort worden er nog eens honderd USB-sticks geleverd” zegt Kelly Jordaens van DigiTool. “Om ons product bekend te maken spreken we mensen aan en hebben we op zeven verschillende plaatsen een dropbox staan waar klanten hun om te zetten materiaal kunnen droppen. Wij halen het materiaal op en digitaliseren het op school. Momenteel hebben we al een honderdtal video’s en een drieduizend dia’s verwerkt. Voor de studenten naar de finale trokken kregen ze morele steun van provinciaal gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé. Na zijn korte toespraak, over het belang van ondernemen, ontving hij zijn gedigitaliseerde trouwvideo waarvoor hij een beroep deed op de diensten van DigiTool.
Bijzonder winstgevend
De zeven leden van het DigiTool-team zijn ook uiterst tevreden met de winst die hun bedrijf opleverde. “Dat hadden ze helemaal niet verwacht en daarom gaan ze zo snel mogelijk een dividend uitkeren aan hun investeerders” zegt projectbegeleider, en klastitularis, Philippe Vandeputte. “Om startkapitaal te vergaren werden 49 aandelen uitgeschreven aan 10 euro per stuk. Elke student mocht één aandeel houden en moest er zes verkopen aan familie of vrienden. Momenteel hebben de aandelen al een waarde van 44 euro per stuk”. De studenten denken er aan om ook na het schooljaar hun bedrijfje verder te zetten. “Alles loopt vlot en de vraag blijft nog stijgen. Hoe we een eventuele verderzetting precies invullen wordt nog bekeken. We moeten dan wel elders de nodige infrastructuur vinden” zegt studente Demi Van Laerhoven. Het Mater Salvatoris-instituut is dit jaar al twintig jaar met miniondernemingen zijn. “Daarom zullen we hard werken om ook in de Vlaamse finale een sterke prestatie neer te zetten” besluit Philippe Vandeputte. Op 3 mei neemt DigiTool het in de Vlaamse finale op tegen de andere provinciale winnaars.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *