Zesdejaars Mater Salvatoris Kapellen organiseren Disney-party voor andersvaliden

De deelnemers van ‘Down the Road’ met leerkracht Sofie Verhoeven

KAPELLEN – Op dinsdag 30 april hebben de zesdejaars ASO van het Mater Salvatorisinstituut een Disney-feestje georganiseerd voor andersvaliden in zaal Biz in Kapellen. De leerlingen zamelden doorheen het jaar geld in om hun feestgangers te trakteren met frietjes. Het is al de derde keer dat de middelbare school dit event organiseert. 

In het zesde middelbaar hebben de leerlingen een seminarievak waarbij ze verschillende evenementen moeten organiseren, zoals het galabal, Chrysostomos en ook een feestje voor andersvaliden. “Dat laatste idee is drie jaar geleden ontstaan”, zegt Sofie Verhoeven, de leerkracht die het eventteam van de zesdejaars begeleidt.

Leerlingen en leerkrachten zitten tijdens de middagpauze regelmatig in café De Oude Pastorie, dat overdag uitgebaat wordt door andersvaliden van ‘Bistro Buitengewoon’. “We wilden die mensen eens beter leren kennen en zo zijn we op het idee gekomen om een feestje te organiseren om samen te dansen en plezier te maken.”

Dit jaar waren een zeventigtal andersvaliden van de partij voor het Disney-feestje: bewoners van ‘Bistro Buitengewoon’ uit Kapellen, bewoners van ‘Serendipity’ en ‘De Kleine Prins’ uit Antwerpen en bewoners van ‘In den Kersentuin’ uit Kapellen. “Onze leerlingen zamelen ieder jaar geld in op verschillende manieren om de gasten te trakteren op frietjes. Dit jaar hebben ze onder meer snoepzakjes verkocht.”

Down the Road

En er waren ook special guests op het feestje in Kapellen. “We hebben aan de makers van ‘Down the Road’ gevraagd of de deelnemers van dit jaar en Saartje & Dieter geen zin hadden om langs te komen. Ze waren kei enthousiast en vijf van de zes deelnemers zijn hier komen feesten: Anneleen, Evert, Michaël, Rebecca en Sabine (die in Kapellen woont). Saartje & Dieter konden helaas niet.”

Het Disney-feestje was alvast geslaagd. “Heel het schooljaar vragen de gasten van ‘Bistro Buitengewoon’ wanneer het feestje doorgaat en ze zijn altijd superenthousiast als ze erbij kunnen zijn. Er is stevig gedanst en de bewoners amuseren zich heel hard. Als het gedaan is, zijn ze zelfs teleurgesteld, maar we kunnen uiteraard niet feesten tot een kot in de nacht.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *