Opendeur nieuwe gemeentelijke werkplaats

De werkmannen van de gemeente zijn deze dagen volop bezig met de verhuis uit het magazijn op het Kerkeneind naar hun spiksplinternieuwe werkplaats in de KMO-zone Bosduin. De nieuwe uitvalbasis van de diensten openbare werken en groen omvat een terrein van 11.197 m² met een magazijn van 2.508 m². Het oude magazijn op het Kerkeneind wordt dit jaar verbouwd tot brandweerkazerne. De huidige brandweerkazerne wordt binnen een paar jaar omgebouwd tot het nieuwe gemeentehuis en cultureel centrum.
Op het gelijkvloers bevindt zich naast de stelplaats voor het rollend materieel en de magazijnruimte, ook het bureau van de uitleendienst, het schildersatelier, de werkplaats voor de mechaniciens, de schrijnwerkerij en de opslagplaats voor groendienst. Er werd ook veel aandacht besteed aan de kleed- en wasruimte en het sanitair blok. Onder een grote luifel, die bijna over de volledige lengte van het gebouw gaat, kunnen zaken zonder motor geplaatst worden, zoals nadarhekken en wc-wagens. Op de verdieping bevinden zich de refter, het bureau van de ploegbazen en nog twee grote opslagruimtes.
Wil je dit allemaal met je eigen ogen zien? Kom dan op zondag 20 maart 2011 van 13u tot 17u naar de opendeurdag. De werkmannen zelf leiden je graag rond in hun nieuwe werkplek. Er worden demo’s gegeven met verschillende machines. Voor de kinderen is er een springkasteel en tal van andere animatie. Voor alle bezoekers is er bovendien een leuk gadget voorzien. Een hapje en een drankje ontbreken uiteraard ook niet.
Info: evenementen@kalmthout.be, 03 620 22 67

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *