Opendeurdag Politie Brasschaat

BRASSCHAAT – De Brasschatenaren en alle andere geïnteresseerden, krijgen de kans om op 8 oktober kennis te maken met de diverse aspecten van het werk van de lokale politie: er worden voertuigen tentoongesteld en wordt er een verkeersquiz georganiseerd, de recherchedienst organiseert een escape room, er is een demo van het drugteam dat de nodige info geeft over drugs opsporen en het gevaar van druggebruik, de bezoekers krijgen meer uitleg over onze bewapening en we tonen een demo van onze trainingen.

Er is een infostand over het scholenproject Mega, het Buurt InformatieNetwerk en cybercrime. We vertellen je ook graag meer over dierenwelzijn en de jeugdrecherche vraagt je o.a. op de thee, om te praten over grensoverschrijdend gedrag.

Er wordt ook gedacht aan de jongste bezoekertjes met animatie, een springkasteel en kindergrime. Wie geïnteresseerd is in een job bij de (lokale) politie kan bovendien terecht bij de rekruteringsstand waar tips, tricks en praktische info gegeven wordt over de opleidingen en de selectieprocedure.

Als partner in de veiligheidsketen geven we ook graag de vloer aan de organisaties waarmee we nauw samenwerken: de Vlaamse Stichting Verkeerskunde brengt haar tuimelwagen mee, het Rode Kruis geeft demo’s over reanimatie & wondverzorging en ook het Klina zal er zijn met een volledig uitgeruste MUG. Net als de brandweer Zone Rand die graag haar bosbrandweervoertuig en ander materieel toont en preventietips geeft. De Civiele Bescherming demonstreert haar drones en ander materiaal. ChildFocus geeft preventietips en licht haar werking toe. Tenslotte palmt Defensie een stuk van de Hemelakkers in voor een static show met voertuigen en materiaal en ook de federale politie zal er zijn met sproeiwagen én de cavalerie!

Hopelijk blijft het weer echt mooi en mogen we veel bezoekers verwelkomen!

De opendeurdag vindt plaats aan Hemelakkers 40 te 2930 Brasschaat (opgelet: een deel van de Hemelakkers wordt afgesloten voor verkeer)

Vrij toegankelijk van 11u tot 17u.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *