Wijkwerking Mariaburg strikt Jo Lemaire voor Cultuur in de Hof

Jo Lemaire is de ambassadrice van het Franse chansons.

Sint-Mariaburg – Na twee succesvolle edities van Cultuur in den Hof werkt de Wijkwerking Mariaburg aan een volgende uitgave. Naast een aantal artiesten met Mariaburgse roets, weet Steven De Schepper, voorzitter van de Wijkwerking, Jo Lemaire te strikken. Ook Jan De Smet is van de partij.

Sint-Mariaburg telt prachtige tuinen. Waarom dit stukje natuur niet gebruiken voor een avondje muzikale happening in open lucht? Zes eigenaars, drie in Mariaburg-Ekeren en drie in het Brasschaatse deel van de wijk, stellen op zaterdag 25 mei hun tuin open voor al wie van muziek houdt. De Wijkwerking mikt op de eerst plaats op lokaal talent, maar in mei 2024 staat voor het eerste een wereldvedette op de affiche.
Jo Lemaire is de ambassadrice van het Franse chansons. In 1981 scoorde zij een hit met ‘Je suis venue te dire que je m’ en vais’ van Serge Gainbourg. Lemaire werd in Gembloers geboren Zij is in Vlaanderen erg geliefd. Hoewel Steven De Schepper fan is van Jo Lemaire, bleek het toch bijna onmogelijk haar te boeken voor het kleinschalig initiatief wat Cultuur in den Hof eigenlijk is. “Ik heb gewoon via haar website contact gezocht met haar manager en wat ik niet voor mogelijk hield gebeurde. Jo Lemaire komt naar Mariaburg.”
Wijkwerking Mariaburg nog een tweede top artiest overhalen. Zanger, accordeonist, ukelespeler en componist Jan De Smet treedt op samen met de Ekerse Nele Paelinck. Jan De smet is het gezicht van De Nieuwe Snaar.

Jan De Smet samen met Nele Paelinck.

Zijn Jo Lemaire en Jan De Smet samen met Nele Paelinck de sterren van de avond, ook podiumkunstenaars met een Mariaburgse roets ontbreken niet. Op de affiche staan verder de 4-koppige Spiegelei, de groep Ray met Bart Barbier, Onanza (Onan Van De Weyer) en Zoek & De Reiziger. Het volledige programma met locatie en tickets vind je op de website van de wijkwerking.

Cultuur in den Hof is lang niet het enige wat de Wijkwerking volgend jaar te bieden heeft.
Op zaterdag 25 mei heeft de derde editie van Motor Lady Day plaats en in het najaar houdt Bert Gabriëls zijn try-out in het Wijkcentrum. Op zondag 22 september zijn er weer de Mariaburgse Feesten. (mw)

www.mariaburg.be

©wijkwerking Mariaburg

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *