Open mileuraad: Aziatische hoornaar

KAPELLEN – Kapellenaar Patrick Van Ende, coördinator van Vespa-Watchers en imker in bijberoep, komt op de open milieuraad van 8 mei een uitgebreide toelichting geven over de Aziatische hoornaar. De toegang is gratis, iedereen welkom!

De Aziatische hoornaar is een invasieve wespensoort die sinds 2016 in Vlaanderen voorkomt. De soort neemt de laatste jaren exponentieel in aantal toe, waardoor de kans groter wordt dat je hem wel eens ergens gezien hebt of nog zal tegenkomen.

De Aziatische hoornaar voedt zich met honingbijen en andere inheemse bestuivers en vormt zo een bedreiging voor ons ecosysteem. Het is belangrijk om de Aziatische hoornaar niet te verwarren met de Europese hoornaar: die laatste vormt geen bedreiging voor onze biodiversiteit.

Kapellenaar Patrick Van Ende, coördinator van Vespa-Watchers en imker in bijberoep, komt op de open milieuraad van 8 mei een uitgebreide toelichting geven over deze invasieve exotische wesp.

Iedereen is welkom, op woensdag 8 mei in de raadzaal Beukenhof, C. Pallemansstraat 71 te Kapellen – aanvang 20 uur. Gratis – inschrijven is niet nodig.

foto: gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *