17de kermisloop ‘Putte Grens’

PUTTE – Op 16 oktober 2023 vindt ondertussen al voor de 17e keer de Kermisloop ‘Putte Grens’ plaats. “De populariteit van de Kermisloop kan echt niet overschat worden.” aldus een immer enthousiaste Marc Janssens, voorzitter van het bestuur van de Kermisloop. “Maanden op voorhand krijg ik al heel wat vragen of de Kermisloop ook dit jaar weer georganiseerd zal worden. Als we met dit evenement zoveel mensen gelukkig maken, zowel inwoners uit de betrokken grensgemeenten, maar ook mensen van ver daarbuiten, ja, dan kunnen wij als bestuur en organisatie toch niet anders doen dan weer ons beste beentje voor te zetten en er opnieuw een waar volksfeest van te maken.”  

De Kermisloop is stilaan een vaste waarde geworden tijdens de kermisweek in Putte, net zoals de wielerwedstrijd ‘Nationale Sluitingsprijs’ dat al vele decennia is. “De koers brengt uiteraard veel meer mensen op de been.” gaat Mark Janssens verder. “Maar het leuke aan de Kermisloop is dat het veel meer een belevenis is voor de ganse familie, voor groot en klein, en van jong tot oud. Iedereen kan meedoen aan de loop zelf, maar ook iedereen kan komen kijken en supporteren. Er is voor iedereen wel iets!” 

De vzw achter de organisatie van de Kermisloop gaat er ook prat op dat ze elk jaar een groot deel van de opbrengst schenkt aan goede doelen. Mark Janssens: “We zijn echt blij dat er dit jaar een uitzonderlijk grote delegatie van Royal Capellen FC zal deelnemen aan de Kermisloop. Vorig jaar is 1 van hun spelertjes, Jack Horions, omgekomen bij een tragisch ongeval op de speelplaats. De ouders, de familie en de vrienden van Jack hebben toen enorm veel steun gekregen van het Berrefonds. Royal Capellen FC gaat daarom met al zijn jeugdploegen van U10 tot en met U17 deelnemen ten voordele van het Berrefonds. En als organisatie willen we heel graag meehelpen om van dat initiatief een groot succes te maken en om het Berrefonds tijdens het evenement extra in de schijnwerpers te zetten!”.

Johan Bogers, secretaris van de Kermisloop en al jaren de drijvende kracht achter de organisatie licht enkele praktische zaken toe: “De Kermisloop ‘Putte Grens’ vindt plaats op 16 oktober, zoals de traditie het wil is dat op maandag, de dag na de braderij en de dag voor de wielerwedstrijd; wederom op het gebruikelijke parcours en in zijn traditioneel formaat, dus met 3 reeksen: kidsrun, 5 km, 10 km. De start wordt gegeven omstreeks 18:30hr. Het epicentrum van het evenement, zijnde de vertrek- en aankomstzone ligt op de Ertbrandstraat net voor de landsgrens tussen België en Nederland. Aan de grote boog van ATF!” Johan Borgers benadrukt ook “Inschrijvingen bij voorkeur via www.kermisloop.be, want er zijn geen daginschrijvingen mogelijk.”

Meer informatie op www.kermisloop.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *