Tweemaal volle zaal voor concert De Koninklijke Fanfare De Verbroedering Zandvliet

ZANDVLIET – Tweemaal voor een volle zaal, met een enthousiast en leuk publiek hebben de muzikanten van ‘K.F. De Verbroedering van Zandvliet’ samen met hun dirigent Rudi Versweyveld hun concertavonden op 26 en 28 april op een prachtige muzikale wijze ten gehore gebracht.

Ze namen een vliegend start met een pittige concertmars van Ray Woodfield: “Let’s Go!”. Vervolgens brachten ze een opgewekt concertwerk van Jan Hadermann met vlotte melodieën, mooie afwisselende geluiden die in elkaar en eindigde met een oorverdovende apotheose! De titel spreekt voor zichzelf : “Joy of Music”. Met “The Impresario” van D.Cimarosa kon je denken dat Mozart er voor iets tussen zat, maar D.Wright heeft het werk in een BrassBand kleedje gestoken, het was een luchtig toegankelijk melodie, die je als je je ogen sloot, je in de opera afspeelde. Als vierde werk werd er op een iets statigere wijze van start gegaan. Met Music from Braveheart” van J. Horner werden we terug gekatapulteerd naar de 13de eeuw, de Schotse clans, koning Eduard I. het begon met een mooie aanzet, zachte opbouw waar de instrumenten stelselmatig hun klanken doorgaven, en men de soldaten kon horen lopen, en een plotse BOEM! Knappe percussie in dit werk. En dan riep William “Freedom!” vlak vooraleer hij stierf. Na dit indrukwekkend werk, werd de “Bolero” van M.Ravel gespeeld. Een mooie opbouw van Marcel Zoons, en waar alle muzikanten hun best deden om samen naar het einde toe, gestadig in de hoogte, aanzet geven tot een fantastisch einde, met een extraatje van de trombones.

Iets typisch Brassband mocht niet ontbreken op onze jaarlijkse concerten. Met “Lady Stewart’s Air van P. Graham, die deze nederige en respectvolle lofzang schreef aan één van de voornaamste steunpilaren in Australië en Nieuw-Zeeland. En nu met heel veel eenvoud, respectvol gebracht door de muzikanten van KFVZ met een heel fijn einde. Met “Viking Age” van T. Deleruyelle werd het eerste deel afgesloten, en kregen de muzikanten en hun dirigent even de kans om recht te staan en even iets te drinken. Chef “Rudi” wist al zijn muzikanten op een speelse wijze allemaal al bod te laten komen – het werd een indrukwekkend en spectaculaire compositie.

Het tweede deel werd begonnen met een groot moment voor onze jonge muzikantjes, want zij moesten zowel ritmisch, als fysiek hun beste toontjes bovenhalen, maar ze hadden er zin in!  Met “Thor: The Dark World” van B.Tyler en olv.de jeugdige dirigente, Marjolein Vermeylen  hebben ze het publiek zeker en vast weten te bekoren. Het klonk niet braaf, zelfs soms wat dissonant en ondersteund door een stevige percussie. Op het einde brak er een geweldig oorverdovend applaus vanuit het publiek, als dank voor hun mooi optreden.Met een huzarenstukje in een brassband arrangement van J.Goldsmith The First Knight” werd het publiek meegenomen naar de gelijknamige film, en kon men zich inleven wat er in de film afspeelde, zelfs voor de kusscene van Lancelot en Guinevère heeft de arrangeur F. Bernaerts een prachtig solostukje voor euphonium geschreven, dat hier vertolkt werk met veel gevoel voor romantiek door Tim De Meulder.

En toen kwam……. het spook van de opera. Het door A.L .Webber gecomponeerd werk “The Phantom of the Operawerd een muzikaal juweeltje,  gebracht door gemotiveerde muzikanten, waar ieder instrument  op zijn manier naar voren bracht met volle duidelijke klanken, ook het ‘gekrijs’ werd live uitgevoerd door Myriam Snoeckx. Het werk werd op een zachte toon afgesloten. Het volgende werk was een ode aan onze grote Belgische jazzlegende Toots Thielemans. Met “Bluesette”, zijn bekendste compositie. Het werd een mooi gebracht jazzwals. Nu werd het tijd voor wat nostalgie en Eric Clapton met zijn groep Cream! Het werd een medley bewerkt door Ron Sebregts, gebracht op een échte KFVZ-wijze en het publiek was zeker fan!! “The Cream of Clapton”.

 Om het concert af te sluiten speelden muzikanten olv “Chef Rudi” een laatste nummer gekend door jong en oud. The Best of ABBA” in een arrangement van F. Bernaerts. Heel de zaal stond in brand en wiegde mee op de tonen van de “foute muziek van in de tijd”.

Het publiek was zo tevreden dat ze om bisnummer riepen!  Dat namen de muzikanten er nog graag bij. De chef vond dat ze een ode mochten brengen aan Samantha (echte naam Christianne Bervoets), vorig jaar overleden. Met Eviva Espana” zong het publiek luid mee … De zon schijn voor ons allen!!!!

Het werden 2 geweldige avonden!  Muzikanten en de dirigenten zagen er gelukkig en tevreden uit. De dirigenten Rudi en Marjolein, alsook de presentatrice Ingrid werden in de bloemetjes gezet als dank voor hun inzet. Nadien werd er nog stevig nagekaart.
Namens KFVZ : “Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid en aandacht, ook dank zij jullie werden het  2 prachtige muziekavonden.”

Klinkend Koper
Vanaf volgende week begint er een nieuwe periode en kijken we allen uit naar Klinkend Koper” op 25 en 26 mei, waar dan de bevriende muziekmaatschappijen ons dorpsfestival komen opluisteren, voor iedereen wat wils is, ook voor de kinderen is er animatie voorzien, lekkere pannenkoeken, croques, fanfare broodje, en vele drankjes te benuttigen zijn.
Inkom gratis en iedereen welkom vanaf de namiddag en zaterdagavond staan er 2 amusementsbandjes op het programma. Zondag sluiten we af met een mooi noot: koperensemble “Festies” brengt een geweldig programma ca.19u.

Iedereen welkom!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *