Zonnepinkers zijn Spring in ’t Park: leuke kennismaking met scoutsgroep

De Zonnepinkers zorgden voor heel wat animatie in het park

EKEREN – Muziek, kinderanimatie, hapjes en drankjes en dat alles in een zonnig sfeertje. Dat is in één zin wat de bezoekers van Spring in ’t Park zaterdagnamiddag beleefden. De organisatie was in handen van de Akabe scoutsgroep De Zonnepinkers.

De Zonnepinkers zorgden voor heel wat animatie in het park

De Zonnepinkers is een scoutsgroep voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Elke zaterdagnamiddag verzamelen de leden in het Hagelkruispark, waar ook hun lokaal is gevestigd. Eén keer per jaren bouwen ze in het park een groot familiefeest. “Wij kunnen gelukkig steunen op heel wat sympathisanten”, zegt Bette Haverhals, een van de 18 leiders. “Geëngageerde jonge mensen zijn altijd welkom om de groepen de leiden. Met een dag als deze kunnen we ons zichtbaar tonen.” De Akabe telt 45 leden. “Voor onze kleinsten is er een wachtlijst, maar bij de Jogi’s (10-14 jaar) is er nog veel plaatst.”

“Ik bewonder de leiding”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) die samen met districtsschepenen Marc Elseviers (N-VA) het schepencollege vertegenwoordigde. “Het is een engagement 2.0. Zij halen het beste uit de jongens en meisjes. Je moet het maar doen.”

Bette Haverhals (links) en Anse Peeters roeren in de potten. De artiesten krijgen straks wat lekkers voorgeschoteld.

Akabe Zonnepinkers weet ieder jaar artiesten te strikken waarvan sommigen gratis optreden. “We verwennen hen met aangepaste catering”, zegt Bette. De jongste groep van de dansstudio XO uit Ekeren opende het parkfeest. Verder op het podium stonden dj Jarno, de Wommelgemse band ‘Open op Zondag’ en Charlize. Zij loodste de parkbezoekers met wervelende songs door verschillende werelden. Actrice en zangeres Femke (Verscheuren) nam deel aan het Junior Eurosong in 2011 en is nu bekend met ‘Droomscenario’. Dj-set van Senergy besloot knallend het feestje. (mw)

De band ‘Open op Zondag’.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *