Antwerp Port Epic brengt sfeer in de Polder

POLDER – Zondag 19 mei vond de zevende editie van de wielerwedstrijd Antwerp Port Epic plaats, de koers die door de Antwerpse haven en Antwerpse Polder rijdt. Onze streek was weer het epische decor van de koers en dat bracht veel volk naar buiten.

Het leken wel beelden alsof ze uit Parijs-Roubaix kwamen, maar het wielerpeloton hield gisteren wel degelijk halt in onze Polder. Organisator Ben Simons had er weer een mooi parcours van gemaakt. De wielrenners reden 32 kilometer over onverharde wegen en 24 kilometer over kasseistroken in onze streek.

Bij de mannen werd het een epische strijd die pas aan de finish werd beslist met een sprint. De ex-Europese kampioen Alexander Kristoff bleek de snelste te zijn van een fel uitgedund peloton. Bij de vrouwen werd de koers gewonnen door Lara Gillespie.

Veel animo in de Polder

De koers reed doorheen onze streek en daar waren veel inwoners dan ook trots op. Organisator Ben Simons had een wielerdorp gezet aan de Solftplaats, met eet- en drankstanden. Veel Poldernaren trokken daar dan ook naartoe om in de prachtige lentezon te genieten van de koers, waar de mannen 5 keer passeerden en de vrouwen zes keer.

Het wielerdorp op het Solft in Berendrecht


Toon Vandebosch reed een goede wedstrijd en zat geregeld mee vooraan in het peloton. Vooral wanneer de renners de Torenseweg opdraaiden. Daar stond zijn fanclub met een fandorp klaar om hun favoriete renner naar de overwinning toe te juichen. Het fandorp lokte veel supporters, waar ze ook op groot scherm de koers konden volgen.

Het fandorp van Toon Vandebosch

In het fandorp van Toon Vandebosch kon men de wedstrijd op het groot scherm volgen

Ook Outdoorbedrijf Stafort zag met de passage van de Antwerp Port Epic hun kans om wat fijne reclame te maken en maakte een grote slogan over hun terrein. En zo kunnen we nog wel even blijven doorgaan. De Polder genoot volop van de Antwerp Port Epic en zag een mooie koers. De Antwerp Port Epic mag zich nog aan een mooie toekomst verwachten.

sfeerbeelden dames

sfeerbeelden heren

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *