Zandvliet maakt zich op voor keizerrijden

ZANDVLIET – Op zondag 17 maart gaat het keizerschap door op de Botermarkt in Zandvliet. Bezoekers kunnen de stoet aanschouwen, een bezoekje brengen aan de kermis en de feestmarkt en supporteren voor de koningen van de verschillende gansrijdersverenigingen die deelnemen aan het keizerschap.

Om 12 uur opent uittredend keizer Maarten Gabriels te feestmarkt en de kermis. De stoet start rond 14 uur en gaat door de volgende straten: De Keyserhoeve – Putsebaan – Antwerpsebaan – Zandvlietse Dorpstraat – Zoutestraat – Spaansemolenstraat – Botermarkt. In het centrum van Zandvliet worden verschillende toegangswegen afgesloten. Van 9 uur tot 22 uur: De Keyserhoeve vanaf de Botermarkt tot de Zuidvest. Van 13 uur tot 22 uur: Zoutestraat ter hoogte van de De Keyserhoeve (inclusief kruispunt). Noordland vanaf café Noordland tot de Conterscherp (je kan Zandvliet niet inrijden via het noorden). Van 14 uur tot 15 uur zijn de straten waar de stoet doorgaat ook afgesloten voor het verkeer: Zoutestraat vanaf de Zandvlietse Dorpstraat; Antwerpsebaan vanaf de Putsebaan tot de Zandvlietse Dorpstraat (inclusief kruispunten); Putsebaan vanaf De Keyserhoeve tot de Antwerpsebaan (inclusief kruispunten).

Mobiliteit
Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Omdat je het dorp niet kan inrijden, kan je niet vlakbij parkeren. 
Met de fiets: er zijn fietsenstallingen voorzien in de De Keyserhoeve ter hoogte van de begraafplaats en op de parking van vrijetijdscentrum De Schelde.
Met de bus: stap af aan de vervanghalte ‘Zoutestraat – Zandvlietse Dorpstraat’. Na 650 meter wandelen ben je op de Botermarkt.
Met de auto: er zijn parkings in het Armenstraatje ter hoogte van het speelterrein en Zandvliet Sport. Let op, hier dien je voor 13 uur te parkeren, nadien is dat niet meer mogelijk door de stoet. Na 900 meter wandelen ben je aan de Botermarkt. 

Omleiding bus X70 van De Lijn: Richting Zandvliet: normale reisweg tot Zoutestraat – rechts Zandvlietse Dorpstraat – rechts Antwerpsebaan en verder de normale reisweg. Richting Antwerpen: normale reisweg tot Antwerpsebaan – links Zandvlietse Dorpstraat – links Zoutestraat en verder de normale reisweg. De haltes Antwerpsebaan (kruispunt Antwerpsebaan/Putsebaan), Aakstraat, Dorp en Bakkerstraat worden niet bediend. Er worden vervanghaltes voorzien in de Zandvlietse Dorpstraat ter hoogte van volgende straten: Zoutestraat, IJzerenwegstraat, Antwerpsebaan

Keizerschap

Vanaf 15 uur wordt op de Botermarkt gestreden voor de felbegeerde keizerskroon en -mantel. Deelnemende ruiters zijn:

1Gabriëls MaartenJonge Ruiters Zandvliet
2Matthysen DaveHoevenen
3De Meulenaere JornWare Gans Lillo
4Maes YorchenJonge Ruiters Zandvliet
5Van Everbroeck DriesNieuwe Gans Berendrecht
6Delie RobbeStabroek
7Vranken JoppeLustige Gans Ekeren
8Brusten StevenVeteranen Zandvliet
9Aendekerk JorisOude Gans Berendrecht
10Van Den Corput KrisHoevenen
11Van Meir BryanWare Gans Lillo
12Ameye MikeJonge Ruiters Zandvliet
13Eycking SanderNieuwe Gans Berendrecht
14Van Look KoenStabroek
15Vansteenkiste WimLustige Gans Ekeren
16Tibos ErikVeteranen Zandvliet
17Van Gestel FilipOude Gans Berendrecht
18Hendrickx TomHoevenen
19Aendekerk DennisWare Gans Lillo
20Gabriëls RoelJonge Ruiters Zandvliet
21Lathouwers DirkNieuwe Gans Berendrecht
22Peeters PeterStabroek
23De Rechter PeterLustige Gans Ekeren
24Paardekam MarcelVeteranen Zandvliet
25Cleynhens DavidOude Gans Berendrecht
26Vranckx FransHoevenen
27Maes TiboWare Gans Lillo
28Koch FilipNieuwe Gans Berendrecht
29Jongenelen LarsStabroek
30Van Lommel SvenLustige Gans Ekeren
31Cloots LouisOude Gans Berendrecht

Succes aan alle koningen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *