Selab stelt nieuw project MODO voor

BRASSCHAAT – Op donderdag 14 maart stelden de 6 lokale besturen van Selab hun nieuwe project MODO voor op de locatie van Selab te Brasschaat. 

Selab neemt de regierol sociale economie & werk op in de gemeenten Brasschaat, Kapellen, Malle, Schoten, Stabroek en Wuustwezel. “Een van de doelstellingen van onze organisatie is het verkleinen van drempels die mensen ervaren in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Om dit te realiseren zetten we projecten op om mensen te versterken.” Luc Devriese, Voorzitter Selab

“Wanneer mensen op meerdere levensdomeinen tegelijk drempels ervaren, is het moeilijk om stappen te zetten naar of actief te zijn op de arbeidsmarkt. Daarom zijn we gestart met MODO  een partnerschap waarbij we samen met VDAB, Arktos, Emino, GGZ Bethaniën, In-Z, CAW, Ligo en VVSG expertise samenbrengen om ondersteuningsnoden op te vangen.” Zegt Greet Patho, Algemeen Coördinator Selab.

Modo staat voor ‘Mogelijkheden Ontdekken Door Ontmoeting’. Mensen tussen 17 en 65 jaar kunnen terecht bij MODO voor individuele of groepsbegeleiding. “We willen deelnemers laten ontdekken waar ze goed in zijn, wat er wél kan en vooral ontmoeting stimuleren met de ander én zichzelf“, gaat Greet Patho verder.

MODO wil oa het netwerk van mensen uitbreiden en mogelijkheden in beeld brengen. Momenteel zijn er reeds 30 begeleidingen gestart. We merken dat vragen rond woonbegeleiding, mentaal welzijn en middelengebruik geregeld voorkomen. Met ons breed partnerschap hebben we expertise om rond deze vragen te werken.’ zegt Bram Verheyen, Coördinator Modo. 

Er is tijd nodig om mensen stappen te laten zetten en zelfvertrouwen op te bouwen.” gaan Melissa Raeymakers, GGZ Bethaniën en Carla Van Den Bril, Arktos verder. “De deelnemer wordt begeleid in de eigen gemeente, bepaalt zelf het tempo en zit aan het stuur van het traject. Door outreachend te werken, willen we mensen bereiken die van de radar verdwenen zijn.   

In de groepstrajecten leren mensen oa samenwerken, een jobdoelwit helder krijgen en wat ze graag doen. “Vandaag hebben we met een groep vrouwen de receptie van deze Kick Off voorbereid, ik kan u zeggen dat het leerrijk is zowel voor de deelnemers als voor de begeleiding.” Sluit Barbara Léonard trajectgezel MODO af.

MODO wordt mede ondersteund door Europa WSE en Vlaanderen en loopt van januari 2024 tot december 2029.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *