Werken vernieuwing brandleiding Tijsmanstunnel (R2) vanaf 5 november

HAVEN – Van 7 augustus tot en met 15 september voerde een aannemer in opdracht van AWV voorbereidende werken uit voor de vernieuwing van de verouderde brandleiding in de Frans Tijsmanstunnel (R2). Graag laten we ter herinnering nogmaals weten dat de eigenlijke werken van start gaan vanaf zondagavond 5 november 20.00 uur. Deze vinden steeds plaats tijdens nachtelijke sluitingen en weekends. De aannemer werkt uiterlijk tot eind april 2024, rekening houdend met enkele reserveweken.

Omleiding en beperkte hinder

Tijdens de sluitingen richting Nederland geldt een omleiding via de Scheldelaan (N101) – complex Zandvliet. Wie richting Gent rijdt, volgt een omleiding via de A12 – N101. Doorgang voor de hulpdiensten is steeds verzekerd.

Tijdens de nachtelijke afsluitingen verwachten we lokale hinder, met een piek tussen 21.00 en 22.00 uur. Dan vindt er namelijk een shiftwissel plaats in verschillende havenbedrijven. Dat kan fileterugslag veroorzaken op de R2. Tijdens de weekendsluitingen wordt eveneens een piek verwacht tussen 21.00 en 22.00 uur. In het weekend kan de verkeershinder ook overdag toenemen op de lokale wegen, met een mogelijke terugslag op het onderliggende wegennet. Aangezien de N101 als omleidingsroute fungeert, zal de verkeersdrukte daar ook toenemen. Meer info over de werken kan je nalezen via www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder