Kalmthout ‘boomt’: gemeente organiseert groepsaankoop inheemse hoogstambomen

copyright gemeente Kalmthout.

KALMTHOUT – Met het nieuwe initiatief ‘Kalmthout boomt’ organiseert de gemeente Kalmthout een groepsaankoop van inheemse hoogstambomen. “Zo willen we onze inwoners stimuleren om mee werk te maken van meer bomen in onze gemeente. Bomen zijn belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming én ze beschermen je tuin in droge periodes”, zegt schepen voor milieu Silke Lathouwers.

“De gemeente Kalmthout heeft als doel om tegen 2030 zo’n 19 000 extra bomen in onze gemeente aan te planten. Als gemeente maken we er al volop werk van, maar de grootste winst zit in de privétuinen van onze inwoners”, gaat de schepen verder. “In totaal bieden we 17 verschillende boomsoorten aan die zowel qua uiterlijk als hoogte variëren. Voor iedere tuin is er dus wel een geschikte boom.”

“Door samen bomen aan te kopen, is de prijs die we bieden ook erg aantrekkelijk”, weet deskundige groen Kris Dictus. “Daarnaast krijg je bij elke bestelling een gratis waterzak bovenop. Die kan je rond je boom plaatsen. Zo krijgt je boom in droge periodes voldoende water. We bieden ook boompalen en -bindsel aan. Die zorgen voor extra stabiliteit bij je nieuwe boom tot hij zelf voldoende verankerd zit in de bodem.”

“Op onze website staat er ook een bomenteller waarop zowel inwoners als wij als gemeente nieuw aangeplante bomen registreren”, besluit Silke Lathouwers. “Op dit moment staat de teller op zo’n 2600 bomen. We hopen dat cijfer met deze actie een forse duw in de rug te geven.”

Je kan bomen bestellen (vóór 12 december) met het formulier dat je vindt op www.kalmthout.be/kalmthoutboomt of je haalt een bestelformulier op aan het onthaal van het gemeentehuis (Driehoekstraat 48). Ook betalen doe je aan het onthaal.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *