Verkeer vanaf 5 januari op nieuwe rijweg Laageind

STABROEK – Vanaf 21 december gaan de wegenwerken in Stabroek even in winterpauze. De aannemer werkte stevig door om een groot deel van de nieuwe infrastructuur klaar te krijgen. Begin volgend jaar staat een verkeerswissel gepland.

Verkeer vanaf 5 januari 2021 op nieuwe rijweg Laageind
De nieuwe rijweg en fietspad op Laageind is al even zichtbaar. In de laatste weken van 2020 werkte de aannemer ook de stoepen en parkeerplaatsen aan de zuidzijde af (kant PITO). Nu heel deze zone klaar is, verhuist alle verkeer in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari naar de nieuwe weginfrastructuur.

De verkeersafwikkeling blijft grotendeels dezelfde als de afgelopen maanden: Voetgangers maken gebruik van de nieuwe stoep en fietsers (in beide richtingen) van het nieuwe fietspad aan de zuidzijde van Laageind. Gemotoriseerd verkeer rijdt in één richting (van A12 richting Putte) over de nieuwe rijweg. De opritten aan de oneven zijde zijn beschikbaar, de nieuwe parkeerplaatsen ook. De Abtsdreef en winkelzone Picoloplein blijven toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer komend van de A12. Verkeer kan vanuit Abtsdreef enkel linksaf de Dorpsstraat inrijden en vanuit Picoloplein rijd je verplicht rechtsaf. Oversteken is niet mogelijk!
Denk eraan: Picoloplein is enkelrichting, van de winkelzone naar de Dorpsstraat. De winkelzone bereiken doe je via de Conservenweg.   
Samen met deze verkeerswissel, verhuizen de werken naar de noordzijde van Laageind. De tijdelijke asfaltweg heeft haar nut gehad, dus die wordt meteen vanaf 5 januari opgebroken. De aannemer start vervolgens met de aanleg van het voet- en fietspad, de parkeerstrook en de plantvakken aan deze zijde van de weg. We beogen de werken in Laageind tegen de paasvakantie af te ronden.

Rioleringswerken Dorpsstraat, verkeer op tijdelijke weg vanaf 5 januari
In de Dorpsstraat legde de aannemer eerder deze maand al een tijdelijke asfaltweg aan de noordzijde (kant gemeentehuis). In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari zal alle verkeer een plaats krijgen op deze tijdelijke verharding: Voetgangers en fietsers krijgen een veilige doorgang over een vrijliggende strook. Ter hoogte van Picoloplein kunnen voetgangers en fietsers de N111 oversteken via de nieuwe oversteekplaats. Gemotoriseerd verkeer kan de werken voorbijrijden in één richting (vanaf de snelweg richting Putte).
Op dinsdag 5 januari wordt de volledige Dorpsstraat werfzone, dit tot tegen de gevels (kant kerk). De bestaande rijweg en het voet- en fietspad aan de zuidzijde worden opgebroken. De aannemer legt vervolgens een nieuw en gescheiden rioleringsstelsel aan.

Wanneer deze werken klaar zijn, start de wederopbouw van de rijweg, stoep, fietspad en parkeer- en groenvakken. Net als op Laageind, verhuist de werfzone daarna weer naar de noordzijde van de weg en wordt de laatste hand aan het project gelegd. Tegen volgende zomer kan de gloednieuwe infrastructuur helemaal open.
Info: www.wegenenverkeer.be/stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. als deze werken klaar zijn zou het tof zijn dat men eindelijk eens begon in de klinkaardstaat aan de reeds 20 jaar beloofde werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *