Portopolis opent de deuren

Een interactief belevingscentrum over de haven


Zaterdag 19 december opent Portopolis aan het MAS op het Eilandje in Antwerpen de deuren. In deze interactieve expo ontdek je de haven van Antwerpen met je gezin.

Sinds de opening in 2010 is het Havenpaviljoen aan het MAS uitgegroeid tot een toegangspoort naar de haven. Er kwamen meer dan 500.000 bezoekers over de vloer. Met de ingrijpende veranderingen in de haven van de afgelopen jaren, was het tijd voor een remake van het paviljoen. Daarom is het paviljoen omgedoopt tot Portopolis, met een focus op beleving en op internationale bezoekers.

Interactieve rondleiding
Iedere bezoeker krijgt, naast persoonlijke begeleiding, voortaan ook een tablet die hem of haar begeleidt doorheen een interactieve rondleiding in augmentend of virtual reality. De grote luchtfoto is nog steeds van de partij, maar met je tablet verdiep je je makkelijk in een bepaalde havenactiviteit. Op vier aparte eilanden kunnen kinderen zelf een containerschip laden of stippelen ze een traject voor hun goederen uit.

Coronaproof bezoek
Een bezoek aan Portopolis blijft gratis en verloopt volledig coronaproof: mensen moeten vooraf een tijdslot reserveren, het aantal bezoekers is beperkt en na elk tijdslot wordt het paviljoen ontsmet. Tijdens de openingsweken van 19 december tot en met 3 januari krijgt elke bezoeker bovendien een leuk souvenir. Portopolis zal geopend zijn van dinsdag tot en met zondag, van 9.30 tot 17.30 uur. Voor inschrijvingen en meer informatie, kan je terecht op onze website: www.portofantwerp.com/nl/ontdek-portopolis

Nathalie Van Impe, Chief Communication and Marketing Officer van Port of Antwerp: “We zijn enorm trots dat we Portopolis kunnen openen en zo iedereen te laten kennismaken met onze fascinerende haven. We zetten met deze vernieuwing volop in op beleving en interactiviteit. Één ingrediënt veranderen we niet : onze hosts verwelkomen graag klein en groot en delen met veel enthousiasme hun kennis over de haven.”

Annick De Ridder, havenschepen: “Met de naam Portopolis verwijzen we letterlijk naar het dichterbij brengen van stad en haven. Daarnaast willen we extra inzetten op beleving voor zowel kinderen als volwassenen. Zo wordt onze haven ook tastbaarder voor de bezoekers en werken we tegelijkertijd aan het draagvlak van de grootste economische motor van onze regio. Tenslotte hopen we hiermee een leuke coronaproof activiteit voor het hele gezin aan te bieden in deze bijzondere tijden. Wie tijdens de kerstvakantie komt kan rekenen op een souvenirtje.”

foto’s: Port Of Antwerp

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *