Triatleet Nick Thijs is Sportfiguur van het jaar 2023

Nicks vriendin nam de prijs ontvangst, geflankeerd door de overige winnaars.

KAPELLEN – Met 55 punten extra op nummer twee wordt Triatleet Nick Thijs in Kapellen de sportfiguur van het jaar 2023. Atleet Jochem Vermeulen lag de hele avond op kop, maar in de eindspring behaalde Nick met 2.771 punten een hogere score.

Nick Thijs komt uit een sportieve familie. De passie voor sport zit in Nicks DNA. Hij beoefende verschillende sporten, tot hij op zijn zestiende resoluut voor de triatlon koos. Hoewel triatlon een individuele sport is, komt er achter de schermen heel wat kijken. Een professionele omkadering is erg belangrijk. Nick stelt zich tot doel zichzelf blijven uitdagen om zich verder te ontwikkelen als atleet. “Ik wil iedere wedstrijd winnen”, zegt hij in een interview.

Nick Thijs behaalde onder meer goud op de Ironman Mallorca en Lanzarote. De sportfiguur van het jaar was op stage in het buitenland en werd bij de uitreiking vertegenwoordigd door zijn vriendin en zijn familie. Het acrogym trio Lauren Verbrugghe, Sofie Jaeken en Mirte Vercauteren werd Sportploeg van het jaar. Tijdens de avond zette de sportraad zes clubmedewerkers in de bloemen. Zij kregen elk een cheque van 150 euro.

De avond werd opgeluisterd door de dansschool ENcore en dansstudio Diluna. Dansschool ENcore draagt danstechniek en creativiteit, maar ook dansplezier hoog in het vaandel. Dansstudio Diluna is een professionele en dynamische dansschool, waar plezier maken tijdens het dansen op de eerste plaats komt.De hele avond stond in het teken van het licht. Buiten stond een grote fluo kunstwerk van Silke De Bolle. (mw)

De dansschool Encore en de Dansstudio Dilina luisterden de sportieve avond op.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *