Lukebikers schenken 4.500 euro aan vzw Ferm’Eline

KALMTHOUT – Zaterdag 24 organiseerden de Lukebikers in samenwerking met café ’t Centrum Heide een drink om alle vrijwilligers en partners van Heicross 2024 te bedanken. Aangezien ze dit jaar als goede doel hadden gekozen voor een samenwerking met Ferm’Eline waren ook Sofie Vorsselmans en Piet Meeus van hun bestuur aanwezig.


Deze vzw is een inclusieve, warme, veilige en toegankelijke plaats voor kwetsbare jongeren of jongvolwassenen. In de rust van de natuur rond Vielsalm vinden ze rust en heling. Het is een plek waar jongeren herbronnen en zich verder kunnen ontwikkelen samen met de mensen die voor hen belangrijk zijn.
Tijdens de Heicross van zaterdag 20 januari kozen de Lukebikers er bewust voor om die dag echt samen te werken met het goede doel. De vrijwilligers van Ferm’Eline verzorgden zo de hele dag de toog in de grote zaal. Zo werden ze nauw betrokken bij Heicross en hebben ze op hun manier ook hun steentje bij gedragen om er een succes van te maken”, zegt organisator Arvid Vanwesenbeeck. De Lukebikers zijn dan ook zeer blij dat ze dit jaar maar liefst 4500 euro kunnen wegschenken aan de vzw Ferm’Eline.
Natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder de 600 deelnemers, de meer dan 2000 bezoekers, vrijwilligers en sponsors. Organisator Arvid Vanwesenbeeck wil de hoofdsponsors in het bijzonder bedanken en dat zijn het bouwbedrijf G. Theuns en zonen, Wilbo Dakwerken, Mertens Vastgoed, BMW-Meeusen, Crelan Kalmthout en Ivens.

Om aan te tonen dat de gemeente Kalmthout volledig gelooft in het concept van Heicross was ook burgemeester Lukas Jacobs opnieuw aanwezig bij de overhandiging van de cheque. Kris Moeremans, de papa van Eline, kan niet genoeg benadrukken hoe bijzonder dankbaar ze zijn voor alle steun. Ze waren ook erg onder de indruk van Heicross. Niet enkel voor de professionele organisatie, maar ook vooral voor het warme verbindende dat dit evenement uitstraalt. De Heicross is immers ontstaan als eerbetoon na het plotse overlijden van Luc Vanwesenbeeck, de vader van Arvid, en dat maakt het des te mooier De Lukebikers werden uitgenodigd in Vielsalm, dus er worden reeds plannen gemaakt voor een fietsrit van 200 km komende zomer.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder