Jorn Demeulenaere  koning 2024 van De Ware Gans Lillo

koning Jorn met vriendin Silke

LILLO – Jorn Demeulenaere (29) mag voor een jaartje de titel dragen van koning van gansrijdersmaatschappij De Ware Gans Lillo. Hij wist op zondag 25 februari iets over half zes de ganzenkop te bemachtigen en werd door gewezen voorzitter Hugo Van Meir tot koning gekroond. De nieuwe voorzitter van de maatschappij, Dennis Aendekerk, reed zelf mee.

De dag startte in de feesttent waar uittredend koning Bryan Van Meir, op de middag,  een receptie aan de leden en genodigden aanbood.  Gewezen voorzitter Hugo Van Meir hield een toespraak. “Normaal verwacht je een welkomstwoord van onze kersverse voorzitter, maar dat zag Dennis nog niet zo goed zitten”, zegt Hugo.  “Ik vond dat Hugo na 25 jaar voorzitterschap nog eenmaal het openingswoord mocht doen”, antwoordt huidig voorzitter Dennis.  Tijdens de receptie werd Pascal Van Meir gevierd voor 25 jaar ruiter bij de Ware Gans Lillo.
Na het opzadelen van de paarden, aan de parking, vertrok de stoet richting de Yachthaven en werden de paarden en ruiters gezegend door pastoor Jef Barzin. Om 15u30 startten de 22 ruiters de strijd voor de koningskroon.  Kevin Allaeys moest wegens medische reden verstek geven.  De sfeer op het Kazerneplein zat er goed in en toen rond halfzes Randy Van Ceulen het net van de ganzenkop trok, steeg de spanning.  Vier ruiters waagden hun kans maar het was uiteindelijk Jorn Demeulenaere die de gans onthoofdde.

Na 12 jaar was het eindelijk de beurt aan Jorn om de koningskroon op te zetten.  Jorn en zijn vriendin Silke Van den Bosch waren uitzinnig blij. “Dit is nog een mooi verjaardagsgeschenk, ik werd vorige week namelijk 29 jaar”.  Jorn woont op “Den Hoek” in Zandvliet en is werkzaam bij Roevens. Zijn vriendin Silke was assistente van champetter Rudi Sempels.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder