Prinses carnaval Chayenne en de Leutemakers dompelen Kapellen onder in feestroes

Prinses Chayenne samen met het schepencollege

KAPELLEN – De Kapelse Leutemakers willen het carnaval in hun gemeente weer nieuw leven inblazen. Op zondag 24 maart trekken ze opnieuw de straat op. De steun van het gemeentebestuur hebben ze alvast, nu nog hopen dat de Kapellenaren de Leutemakers omarmen. De Kapelse Leutemakers werden zaterdag 24 februari in het gemeentehuis door het schepencollege ontvangen.

Waarnemend burgemeester Luc Janssens overhandigt de sleutel van het gemeentehuis aan de regerende prinses Chayenne.

“Het behoort tot de geplogenheden dat we de sleutel van het gemeentehuis voor de duur van het carnaval overhandigen aan de regerende vorst”, zei waarnemend burgemeester Luc Janssens (Open vld). De Leutemakers kozen voor de 19-jarige Chayenne. Zij mag voor één jaar de koningskroon dragen. “Let wel”, zei Janssens. “Er is hier werk aan de winkel zoals putten vullen in het wegdek en belangrijk de lonen van het personeel uitbetalen.” Prinses Chayenne beloofde dat het schepencollege gerust op vakantie kan vertrekken. Enkele excellenties uit het carnaval wereldje, waaronder het provinciaal prinsenpaar en een vertegenwoordiger van FEN (Federatie van Europese Narren) woonden de sleuteloverhandigring bij.

Het prinsenpaar van de provincie (links) samen met de prinses en haar hofdames.

De Koninklijke Hoogheid dankte haar entourage. In het bijzonder haar ‘ventje’ Dennis op wie ze altijd kan rekenen. Chayenne wordt in haar functie bijgestaan door de hofdames Bronwyn en Quanita. Vooraleer het feest echt kon losbarsten, vroeg de prinses één minuut stilte voor Mireille, de hofdame 2023. Zij overleed enkele dagen geleden.

Aan de carnavalstoet op zondag 24 maart nemen een 25-tal groepen deel. “We houden het dit jaar bescheiden”, zei de prinses. De optocht vertrekt op het Marktplein om 14.11uur en trekt door de straten rond het Essenhout-Hoevensebaan en een stukje in het centrum.

De jongste telgen van de  dansmariekes 

De Kapelse Leutemakers volgen de Plakijzers op die in 2018 hun laatste stoet organiseerden. Veertig jaar was hun carnavalstoet een fenomeen in de gemeente. De Leutemakers werden opgericht in café Verli op 1 september 2019. (mw)

Ambiance, dat belooft voor zaterdag 24 maart.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder