Taekwondoclub Jeong-Sin behaalt 25 medailles op Belgisch Kampioenschap

HOEVENEN  – Taekwondoclub Jeong-Sin nam op deel aan de 2-daagse Belgisch Kampioenschap in Charleroi en behaalde maar liefst 25 medailles. Taekwondo is een Koreaanse gevechtsport met verschillende disciplines. Op het kampioenschap werden de twee hoofddisciplines Poomsae en Kyorugi afgetoetst.

Poomsae is samenstelling van verschillende technieken die je om ter beste in een bepaalde volgorde moet uitvoeren. (Dit is het equivalent van de Japanse kata’s) Dit kan zowel individueel als in team.  Kyorugi is het 1 tegen 1 sparren. Dit is tevens ook de olympische discipline van Taekwondo. 

Op dag 1 (dag van de Poomsae) werden er 17 medailles gewonnen. 6 goud, 4 zilver en 7 bronzen.  Deze prestaties hebben ervoor gezorgd dat ook de clubbeker werd gewonnen! (eerste plaats in het Teamklassement)

Onze nieuwe Belgische kampioenen Poomsae zijn: Jens Vanwesenbeeck – 34 jaar (individueel), Nia Mathijsen – 11 jaar (individueel), Mathias Goossens – 8 jaar (individueel), Jolien Segers – 17 jaar (individueel freestyle), Mathias Goossens, Nathan Goossens, Logan Gyesebreghs – 8, 9, 9 jaar (team), Nia Mathijsen, Zya Vinckevleugel en Lena Van der Cammen Lena – 11, 15 en 12 jaar (team)

Op dag 2, dag van de sparring werden er 8 medailles gewonnen. 3 goud, 1 zilver en 4 bronzen

De nieuwe Belgische kampioenen sparring zijn: Mathias Goossens – 8 jaar, Arda Keser – 8 jaar, Elise Van Den Bussche – 14

De  trainers  zijn dan ook supertrots op al haar deelnemers. Opvallend: Nia Mathijsen nog maar 3 maanden bezig is en nu al Belgisch kampioen geworden. Mathias Goossens heeft in beide disciplines over heel de lijn goud gehaald. Dit terwijl het nog maar voor de 2de keer  meedoet met een sparringswedstrijd. Ook voor Elise Van den Bussche was dit nog maar haar 2de sparringswedstrijd en heeft ze zich na een zeer spannend gevecht kunnen kronen tot Belgisch kampioen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *