Weersomstandigheden vertragen werken op de fietsostrade F12 in Ekeren

Drassige ondergrond pad Ekersedijk F 12 – copyright: provincie Antwerpen

EKEREN – Door het aanhoudende natte weer lopen de werken aan het grindpad van de fietsostrade F12 op de Ekersedijk in Ekeren vertraging op. Door de drassige ondergrond heeft de aannemer moeilijkheden met het verdichten van de onderfundering. Dit verdichten zorgt ervoor dat de fundering later voldoende draagkracht heeft. Een goed verdichte fundering is essentieel voordat het asfalt kan worden aangebracht. Zodra het weer droog genoeg is en het water voldoende wegtrekt, rondt de aannemer de werken zo snel mogelijk af.

De ondergrond blijft door de aanhoudende regen erg nat, waardoor de funderingswerken stilliggen. Wanneer de ondergrond voldoende opdroogt en het water wegtrekt, voltooit de aannemer de werken: het verdichten van de onderfundering, het plaatsen van de fundering en het aanbrengen van de asfaltlaag.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit: De aanhoudende regen gooit roet in het eten waardoor we helaas niet volgens planning kunnen werken. We vragen fietsers om nog even geduld te hebben. Zodra het kan, werken we verder. Hopelijk kunnen we allemaal snel genieten van een vernieuwd stuk fietsostrade. De veiligere afslagstrook ter hoogte van de Noorderlaan en de fietsstraat in asfalt vanaf de Noorderlaan tot aan de Put van Ekeren zijn al klaar.”

Fietsers volgen tijdens de werken nog steeds een omleiding omdat er geen doorgang mogelijk is over de werf.

Naar de omleiding en meer info over de volledige werken

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *