Speeltuin gemeentepark speelt inclusieve speelzone in

KAPELLEN – De Buitenspeeldag, op woensdag 17 april, was een uitgelezen moment om de gloednieuwe speelruimte in het  gemeentepark officieel in gebruik te nemen. De inclusieve speelzone leunt aan bij de gewone speeltuin midden in het park.

Jeugdschepen Evelyne Haud’huyze (Open Vld): “Er is al langer vraag naar speeltuigen, die zijn gemaakt op maat van kinderen met een beperking. We willen zo’n speelzone echter niet verstoppen en daarom kozen we ervoor om de speeltuin in het gemeentepark uit te breiden met aangepaste speeltuigen. Op die manier krijgen we een grotere speelruimte waarin we geen onderscheid maken tussen inclusieve speeltuigen en andere.” Dit is de eerste inclusieve speelruimte in de gemeente Kapellen. “Voorlopig zijn er geen concrete plannen om elders in de gemeente een gelijkaardige speelzone te plaatsen. We gaan eerst evalueren wat dit zegt”, aldus nog de Kapelse jeugdschepen.

Er staan nu vier extra speeltuigen, waaronder een zandbak op een verhoog. Kinderen in een rolstoel kunnen die onder de zandbak rijden en op gepaste hoogte beginnen spelen in het zand. Er is ook een schommel voor een rolstoelgebruiker en een draaimolen voor twee gebruikers, waarvan één in een rolstoel. De Wip Reza is dan weer een wip voor twee gebruikers. Ook dit speeltuig kan worden gebruikt door een kind met een rolstoel. (erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *