Nieuwe skatetoestellen in afwachting van zone voor urban sports

HOEVENEN – Skaters kunnen opnieuw terecht aan het jeugdontmoetingscentrum JOS. Op de Buitenspeeldag, op woensdag 17 april, werden de nieuwe en herstelde skatetoestellen officieel opnieuw in gebruik genomen. Later moet aan het JOS een zone voor urban sports komen.

Skaters in Stabroek en Hoevenen kunnen zich opnieuw uitleven aan het JOS. Tijdens Buitenspeeldag werd daar de vernieuwde infrastructuur officieel in gebruik genomen. Katleen Pyl, gemeentelijke coördinator Vrije Tijd: “De oude half pipe was helemaal op en wordt nu vervangen door een nieuwe miniramp. Ook de funbox en de schans zijn zo goed als nieuw”.

Jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V): “Een tijd geleden hielden we een uitgebreide enquête. We peilden naar de reële behoeften van de Stabroekse skaters. Onze diensten bezochten ook skateparken in de ruime regio. Zo konden we concluderen dat er een duidelijk behoefte was aan skatefaciliteiten. Uit de bevraging bleek bijvoorbeeld ook dat de oude half pipe voor de meeste gebruikers te moeilijk was en daarom is die nu vervangen door de miniramp.”

Urban sports
Aan de herstelling van de oude toestellen en de aankoop van de nieuwe hangt een prijskaartje van om en bij de 30.000 euro. “Het is wel de bedoeling dat er binnen een afzienbare toekomst hier een zone voor urban sports komt. Dat is in elk geval niet meer voor dit bestuur”, verduidelijkt schepen Liesbeth Bardyn.

Bart Geerts en Viktor Uyttersprot zijn geoefende skaters en freestyle skiërs. “Het is goed dat de gemeente oog heeft voor een urban zone. Die mikt niet alleen op skaters, maar biedt ook ruimte aan bmx’ers en steppers.”

Erik Vandewalle

Burgemeester Rik Frans waagt zich op het skateboard

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *