Nieuwe afdeling van UNIZO wil klanten naar Kalmthoutse ondernemers leiden


Enkele Kalmthoutse ondernemers slaan de handen in elkaar en hebben een nieuwe afdeling van UNIZO opgericht. Zij willen de samenwerking tussen winkeliers, ondernemers en vrije beroepen in Kalmthout nog versterken. Met ‘Kwinkelen’ – winkelen in Kalmthout – lanceren ze een nieuw concept om klanten te laten kiezen voor lokale ondernemers.
“Eigenlijk was het onze burgemeester, Lukas Jacobs (CD&V), die ons in het debat rond een commercieel plan voor Kalmthout, aanspoorde om opnieuw nauwer samen te werken met de Kalmthoutse ondernemers”, vertelt Jos Joosen. “Wijlen Fa Jacobs, vader van Lukas, was zo’n dertig jaar geleden de drijvende kracht achter de Kalmthoutse afdeling van Nationaal Christelijk Middenstands Verbond (NCMV). Ludo de Caigny van de toenmalige sportwinkel Sportiek in winkelcentrum De Beek was onze voorzitter en ik was secretaris van de afdeling, maar zo’n vijftien jaar geleden is dat in Kalmthout helemaal stilgevallen”, blikt Jos Joosen terug.
Het gemeentebestuur nodigde enkele ondernemers uit om mee na te denken over een commercieel plan voor Kalmthout. Met de hulp van UNIZO willen de 180 winkeliers in Kalmthout, maar ook alle andere ondernemers en vrije beroepen  zich verbinden en zo elkaar versterken.
Kwinkelen
“Naar het voorbeeld van Zwijndrecht, waar ze aan Zwinkelen doen, lanceren wij in Kalmthout Kwinkelen”, geven Koen en Jos aan waar ze de mosterd haalden. “Een leuke woordspeling die verwijst naar winkelen in Kalmthout en wij hopen dat het kan uitgroeien tot een actief werkwoord: ‘k winkel in Kalmthout, jij ook?”. “De bedoeling is om routes uit te stippelen waarbij groepen van een tiental klanten een vijftal lokale handelaars bezoeken. Zo willen we de Kalmthoutenaren warm maken om nog meer te kiezen voor de winkels in hun buurt. Laat ons met z’n allen gezellig Kwinkelen”, lachen Koen en Jos.
Nieuwe website
 Geregeld worden er activiteiten georganiseerd om de Kalmthoutse ondernemers samen te brengen. Zo verwelkomen zij op 22 november Kurt Ostyn in OKA Kalmthout. Hij vertelt hoe je als ondernemer in zeven stappen een ‘local hero’ kan worden.  Er wordt ook volop gewerkt aan een website om het concept Kwinkelen, de lokale UNIZO-afdeling en natuurlijk alle ondernemers uit de gemeente voor te stellen. “Momenteel vormen een achttal Kalmthoutse ondernemers de stuurgroep, maar we zoeken zeker nog nieuwe leden om onze team te versterken”, besluiten Koen Gielen en Jos Joosen.
Stuurgroep UNIZO – Ondernemers Kalmthout bestaat momenteel uit: Koen Gielen, Katleen Joosen, Anita Oerlemans, Jos Joosen, Kristof Joosen, Caroline Daemen, Tiemen Van Gught en Ludwig Struyf.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *