Ganzenrijdersgekte in de Polder


Tijdens het weekend van 25 en 26 februari breekt de ganzengekte los. In Berendrecht en Zandvliet wordt de gans gereden op zaterdag 25 en zondag 26 februari. In Stabroek is dat op zondag 26 februari.
Nieuwe Gans Lollemannen
In Berendrecht rijden de ‘Lollemannen’ van de Nieuwe Gans op zaterdag 25 februari. De paarden worden klaargemaakt op de Hoeve Simons in de Opstalpolder en op de Neerhoeve van de familie De Schutter in Zandvliet. Het vertrek van de stoet is gepland aan het Ganzenhof in Berendrecht om 9.40 uur. Tussen het bezoek aan verschillende drankgelegenheden door wordt Ivan Kouwenbergh (koning 2016) uitgehaald in café Voetballokaal. Het gansrijden begint op het Solft om 15 uur. De nieuwe koning wordt gevierd in het Ganzenhof.
Nieuwe Gans Jonge ruiters
Zondag 26 februari zijn de Jonge Ruiters aan zet. De hele maatschappij vertrekt om 9.30 uur aan het Ganzenhof in Berendrecht per bus naar uittredend koning Alexander Mees in Putte. Om 12 uur komt de maatschappij terug en vertrekt de stoet bij café De Sportduif om 12.50 uur op het Solft voor een bezoek aan de steunende cafés. Het spel begint om 15 u op het Solft. De Nieuwe koning wordt gevierd in het Ganzenhof.
Vermaak na Arbeid Veteranen
Op zaterdag 25 februari strijden op de Botermarkt 25 Veteranen voor de kroon van koning Dirk Daems. Die wordt in zijn woning uitgehaald om 10 uur. Tijdens de rondgang langs steunende cafés houden zij halt in de kantine van camping De Watertoren waar er wordt gegeten. Het gansrijden start om 15 uur op de Botermarkt. De nieuwe koning wordt gevierd in Gildenhuis ‘Dry Claeveren’.
Vermaak na Arbeid Jonge ruiters
 35 ruiters van Jonge Ruiters Zandvliet rijden op zondag 26 februari en gaan op zoek naar een opvolger van koning 2016 Rob De Vree. Rob wordt thuis in het Noordland uitgehaald. Rond de middag wordt er gegeten in het Vredehof. De verzameling voor de stoet gebeurt aan de Evenementenhal in het Armenstraatje. Daarna gaat het naar de Botermarkt waar het spel om 15 uur begint.
 De nieuwe koning wordt gevierd in het Vredehof.
Dinsdag 28 februari (Dolle Destag) zetten de Zandvlietse gansrijders het dorp op zijn kop. Van in de namiddag tot ’s avonds laat bezoeken zij alle steunende cafés van Zandvliet.
Koninklijke Ganzenrijders Stabroek
Om 9.30 uur verzamelen de ganzenrijders van Stabroek op de parking de Brouwershoeve in de Dorpsstraat te Stabroek. De optocht, met uittredend koning 2016 Peter Peeters voorop, gevolgd door 33 mede-ruiters, gaat via de Kleine Molenweg naar de Polderruiters in ’s Hertogendijk. Van hieruit volgt de jaarlijkse lange tocht naar Putte grens waar café ’t Hollands Hof wordt bezocht. Via de Plantinlaan trekken zij naar de kantine van de bevriende voetbalclub SK Nieuw Stabroek, voor het middagmaal. Nadien worden zij op hoeve Costermans aan het Hoogeind ontvangen door de Kindergans Stabroek. Vervolgens wordt er halt gehouden bij ’t Zwart Schaap. Via de Smoutakker rijden ze naar het lokaal van de fanfare ‘In de Muziekmolen’ in de Binnenpad, waar om 14.30 uur stipt de stoet wordt gevormd. Aanvang van het  gansrijden in de Dorpsstraat om 15.00 uur. De nieuwe koning zal tussen 17.30 a 18.00 uur gekend zijn. Hij  wordt ’s avonds gevierd in De Rosmolen.
Op dinsdag 28 februari 2017 wordt de nieuwe koning uitgehaald tussen 19.00 en 22.00 uur, locatie wordt door de nieuwe koning bepaald. Na het uithalen worden nog De Klok en De Valentina bezocht. Afgesloten wordt er in Grand Café De Papegaai.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder