Een gouden raad voor toekomstige koningen en keizer van het gansrijden


Taxidermist Johan Dietvorst uit Hoogerheide mag je terecht een kunstenaar noemen. Als je van een dierenhuid terug een mooi beestje kan maken of van een afgesleurd ganzenkopje een mooie trofee, dan ben je echt wel een kunstenaar.  
De ganzenrijdersmaatschappijen uit onze streek zijn er vriend aan huis. Elk jaar brengen zij het felbegeerde ganzenkopje naar Johan. “Het is niet altijd eenvoudig om het ganzenkopje te prepareren. Soms is het wel degelijk restaureren als je bekijkt hoe het kopje er aan toe is en wordt het een hele uitdaging” zegt Johan.
Goede raad aan de koningen en keizers 
Leg het ganzenkopje zo snel mogelijk in een goed afgesloten plastiek zak in de diepvries. Zie dat er geen scheurtjes in de zak zijn. Het kopje mag zelfs nat ingevroren worden. Loop geen uren met je trofee rond te zeulen maar legt het kopje liefst ’s avonds in de diepvries. Doe er zeker geen krantenpapier rond. Wacht geen half jaar om het kopje te laten opzetten.
Zet of hang het opgezette ganzenkopje nooit aan een raam. De zon verkleurt het kopje, na 2 jaar is het vergeeld.
Dit is geen wijze raad van Tante Kaat, maar de goede raad van taxidermist Johan Dietvorst uit Hoogerheide.  Men zegge het voort …….
Het volledig artikel over het werk van taxidermist Johan Dietvorst kan je lezen in ons magazine 5 van 3 maart as.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder